tisdag 28 juli 2009

Nötter

I söndags var vi hemma hos mina föräldrar och träningspasset gjorde jag med de kettlebell som jag har hemma hos dem. Deszsutom hittade jag ett tjockt rep som jag slängde runt en gren på ett träd. Gjorde lite uppdrag i repet. Mycket jobbigare än när man använder hävräcket på gymmet. Orkade bara hälten så många.
Igår så tränade jag på mitt Aerobic-pass och så blev det lite biceps och triceps.

Nötter är enligt mig ett väldigt bra livsmedel. Jag äter rätt ofta naturella nötter som mellanmål och om jag vill ha lite snacks så brukar jag blanda nötter och russin. Mina egna favoriter är cache-, valnötter och sötmandel. Ett tips är att använda jordnötssmör på smörgåsen. Får då i dig både bra fett och protein. Tänk då bara på att se till att det inte är något annat än jordnötter och salt i smöret. Du vill ju inte ha i dig några transfetter, vilket finns i vissa fabrikat. Tyvärr så är det rätt dyrt med nötter. De kostar ca 100 kr/kg, men jag tycker det är värt det.

På Träningslära.se har Nicklas Neuman skrivit en artikel: Nötter – kaloririka men ändå gynnsamma för viktbalans?

Här citerar jag slutorden i artikeln som jag tycker ni borde läsa
"Livsmedlen jag behandlat i den här texten är väldigt kaloririka och goda. Med andra ord skulle man kunna äta sig väldigt tjock på dem och njuta längs vägen. Men trots det visar alltså mycket forskning att de personerna som regelbundet konsumerar nötter är friskare samt tenderar att hålla vikten bättre. Likaså förefaller det som att en diet där nötter ingår alltså både kan påverka viktnedgången extra mycket via större kaloriförluster via terminogenes och avföring samt att man under dietens tid känner sig mer mätt och belåten.
Allt är inte optimalt med nötter, de har oftast en väldig obalanserad fettsyrasammansättningen mellan omega-3 och omega-6, vissa nötter kan innehålla skadliga halter av mögelgifter och även höga halter av radium. Dessutom är de EXTREMT allergena och en nötallergiker kan drabbas av anafylaktisk chock bara av att du öppnar en påse jordnötter i samma rum."


Följ min blogg med bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar