fredag 5 augusti 2011

Slut på semestern

Ja då har man börjat jobba igen. Inga klienter eller patienter inbokade idag så det blir en lugn dag som mest blir administrativt arbete och laga och göra rent maskiner.

Semestern har bara flugit iväg. Hade ju tänkt att jag skulle träna och läsa mycket på semestern, men det har jag knappt hunnit. Som ni märkt så har jag ju knappt hunnit blogga heller. Att det på Blogspot (där jag ha min blogg) dessutom inte gått att använda min iphone till att blogga gör det ju inte lättare. Någon annan som har blogspot som får det att fungera via sin iphone?

Sedan senaste blogginlägget så har jag hunnit med att Geocacha  (leta skatter) i Grängesberg tillsammans med vänner från Stockholm. Jag har varit nere på Crossfit Örebro och kollat på delar av Crossfitgamestävlingen eftersom de hade detta på en storbildsskärm (projektor).
Vi har hälsat på vänner i Falun och Uppsala.

Spenderade några dagar tillsammans med syrran i Stockholm och eftersom hon också gillar träning så blev det ett träningspass tillsammans med henne. Dock kände jag mig inte hel kry så det blev mest coachning av henne.
Hade först tänkt träna på World Class på Nybroplan, som är syrrans gym. Jag ringde dit för att se hur det fungerade om jag ville gästträna hos dem. Kan väl säga att jag inte fick så stor lust att träna där efter det samtalet. Receptionisten som svarade sa inget ohövligt, men tonläget han pratade med gjorde inte att jag kände mig direkt välkommen. Fick veta att det skulle kosta 100 kr för mig att träna. Tycker generellt att 100-200 kr för ett träningspass i gymmet är rätt dyrt. Kan tänka mig att betala det för ett riktigt bra gruppträningspass. Förstår att det höga priset många gym har för engångsträning beror på att man inte vill att folk skall välja att "bara" betala de få gånger de tränar istället för att teckna engångskort. Men för mig som är på besök i staden så finns det ju ändå ingen chans att jag skulle teckan årskort.
När jag var på Sats i Stockholm så lät de mig provträna gratis, vilket i och för sig inte ger dem någon vinst, men det gör mig mycket mer vänligt inställd till att rekommendera dem och om jag flyttar till en större stad, så skulle jag nog funderar på att träna hos dem. Nu blev det istället en provträning på Planet Fitness i Stockholm. Ett bra gym med en funktionelll träningsdel där det fanns bl.a. kettlebells, sandsäckar (egengjorda), ringar, macebell och clubbells.
De hade också aquabag som både jag och syrran testade. De hade relativt många konditionsmaskiner, men de jag testade var inte några favoriter. Gymmet var däremot välutrustat. Det som framörallt stärker min tankar om Planet Fitness är att de har så många roliga gruppträningspass. Patrik Westlund är den instruktör där som jag känner till mest och han har klasser som Vattencrossfit, TRX/Bulgarina Bag, Free running, Kettlebell och Crossfit. Jag gillar att han gärna plockar in nya redskap och träningsideer.

När jag var i Stockholm så blev det också lite nya träningsredskap och så kollade jag in ett utomhusgym, men de får ni läsa om i ett senare inlägg.

2 kommentarer:

  1. Roligt att du är tillbaks :) Din blogg är ju en del av min dagliga träningsinspiration
    Ska bli intressant att se vad du har att skriva om utomhusgym. Letar också efter något liknande eftersom jag bara tränar hemma

    SvaraRadera
  2. Tack för de orden. Det är sådant som gör det extra kul att blogga. Utomhus inlägget kommer snart

    SvaraRadera