tisdag 30 augusti 2011

WODS

Om man vill träna Crossfit, men inte har tillgång till en Crossfitbox (Crossfitgym) så kan man träna Crossfit hemma eller på sitt vanliga gym.
Man kan då välja att följa ett befintligt crossfitsgyms programering där man får veta vad man skall göra dag för dag eller så plockar man fritt ihop olika WODs (workout of the day) efter vad man har för redskap. Om man gör efter det sista sättet är det bra om man även väljer WODs som man inte är så bra på. Tanken med Crossfit är att man ständigt skall utmana sig med nya pass/övningar för att bli så allroundtränad som möjligt. Ett vanligt ställe (orginalet) att hämta pass från är Crossfit.com.

Det finns en sida där man kan slumpa fram olika crossfitpass och den heter Wodshop.org.
Thewodblog så samlar man de 3 bästa WODen på en dag från olika crossfitgym. På wod.nu så kan man registrera vad man får för resultat på olika crossfitpass/övningar. De har samlat massor av kända WODs så där kan man få massor av tips.
Ett problem med de amerikanska sidorna är att de oftast inte anger vikt i kg och längd i meter. Vill man ha det och på svenska så finns det bl.a. Crossfit Nordic och Crossfit Örebro där man dessutom får beskrivningen på svenska. Till höger här på bloggen har jag samlat lite mer hemsidor med programmering och så har jag ju en flik där jag samlat lite olika WODs som jag testat eller vill testa.

Här en film på passet King Kong. Dröjer nog ett tag tills jag kan köra med de vikterna :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar