fredag 12 augusti 2011

Blev "Seven"

Hann inte hitta någon bra WOD på Crossfit Örebro´s hemsida, så det fick bli en gammal klassiker.
Har ni förresten sett att jag lagt upp en ny flik här uppe på bloggen där ni kan hitta massor av olika WOD´s som jag kört eller vill köra.

Efter lite svingar, hängande kettlebellsnatch, rodd och lite andra funktionella övningar som uppvärmning så blev det alltså ´crossfitpasset Seven som innebär
7 varv så snabbt som möjligt
7 HSPU (Handstandpush-up)
7 Thrusters (Front squat + Axelpress) 60 kg
7 KTE (Knees to Elbow)
7 Marklyft 110 kg
7 Burpees
7 Kettlebellsvingar 32 kg
7 Pullups

Mina tider per varv blev
3 min - 3 min

6.35 min - 3.35 min

10.50 min - 4.15 min

15:57 min - 5.07 min

20.10 min - 4.13 min
25.00 min - 4.50 min

29.10 min - 4.10 min

Jag skalade ner passet till 2x20 kg hantel Thrusters, 90 kg marklyft och 28 kg kettlebellsvingar.
Det absolut jobbigaste var handstand pushup. Första 2 seten så körde jag tills håret nuddade, men sedan fick det bli vändning ännu tidigare. En annan sak som tar slut i det här passet är greppstyrkan. KTE är faktiskt inte jobbigt förutom greppet. Thrusters gick inget vidare efter HSPU, så efter 4:e varvet så minskade jag till 2x15 kg och då fick jag upp intensiteten i den övningen.
Hela kroppen får jobba i det här passet och man blir väldigt svettig, men jag var inte så anfådd och nästan illamående som man kan vara av andra crossfitpass, och det beror nog på att jag är lite för svag i styrkemomenten för att få upp ett bra tempo och intensitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar