fredag 29 januari 2010

Succé och sågning

Idag hade jag en riktig gnällkund på gymmet.
Kunden är en som alltid hittar något att gnälla på.
Jag körde vår nyhet Pilates Flow Tonic Grund och tyckte att det gick riktigt bra.
Eftersom det var ett grundpass så blev det inte så fysisk jättejobbigt, men de fick verkligen träna kroppskontroll och eftersom jag visade de alla övningar så kände jag att de verkligen tog på bålstabiliteten.
En av kunderna (som terminerna innan gått på denna tid då det varit Pilates Grund) kom fram direkt efter passet och talade om för mig hur dåligt passet varit och att minsan inte hade tränat sin dåliga rygg. Jag försökte förklara att vi visst hade tränat det hon ville men självklart på ett annat sätt än vad vi brukar eftersom vi nu använder ett redskap, men det ville hon inte lyssna på. Man kan då också tillägga att hon vägrade göra vissa övningar under passet och när jag försökte visa henne hur hon skulle göra så säger hon något om att man skall göra på hennes sätt i den övningen för att få det resultat som hon vill. Hon förstod inte hur vi bara kunde ta in ett nytt pass utan att kunderna (antagligen menade hon sig själv) hade utvärderat detta, Hade också sagt att vi till detta pass kommer dela på mattorna så att de blir smalare. Det tyckte hon var helt fel eftersom någon kanske ville ha den lite bredare och någon lite smalare. Orkade inte ens diskutera utan sa att vi har bestämt detta eftersom vi faktiskt vet vad som behövs för passet. Hon sa att hon minsan skulle tala med min chef (hennes sjukgymnast) om detta. Medans hon står i receptionen och väntar på att min chef skall bli ledig så talar hon om för alla som gått på passet att de inte skall gå på passet för att det är så dåligt (enligt en av sjukgymnasterna och de i receptionen). Ni kan läsa om samma kund i mitt inlägg inför förra terminsstarten.
Pratade med några av de andra cheferna och de visste exakt vem det var och sa att jag inte skulle bry mig om henne. Hann inte prata medchefen som hon pratade med, men jag hoppas att han sa till henne att vi kan detta betydligt bättre än henne.
Försöker att inte ta till mig, men det är svårt att skaka av sig det helt, även om man vet att hon är som hon är.
Men om det inte kommer så mycket folk nästa vecka så tror jag nog att det mest beror på att folk inte vill gå i samma grupp som henne.

Senare på eftermiddagen var det dags för första gruppen med "Balansträning för seniorer". Det kom 7 st plus att en satt och kollade. Efter en lättare uppvärmning med benböj, tyngdöverföringar och lite balanstester så körde vi en cirkel med olika balansövningar. Deltagarna hade en blandad balansförmåga när några inte kunde stå på en linje med fötterna framför varandra och andra kunde stå på ett ben utan problem, men jag tror att jag lyckade få alla att jobba efter sin egen förmåga. Tror att han som kollade kommer vara med nästa gång och efter passet var det några som kom fram och berömde mig och passet. Det känns bra och jag väljer att spara detta minne om dagen pass.

1 kommentar:

  1. Bläh, sådana där gnällspikar finns det överallt... Jag har en "arch enemy", som bråkade som fan om att hon tyckte jag spelade för hög musik på min BODYBALANCE en gång. Sedan dess går hon på min BODYPUMP varje vecka, står längst fram och gör precis tvärtom allt jag säger. Rekommenderar jag stång, så tar hon lösa vikter. Säger jag brädan på högsta, så sätter hon sin på lägsta. Inget att bry sig om :)!

    SvaraRadera