onsdag 6 januari 2010

Forza

Som ni sett i några av mina senaste inlägg så har jag övat lite på Forza.
För er som inte vet vad det är så tänkte jag berätta det.
Forza är svärdsträning i gruppform. Man använder träsvärd, bokken, och tränar olika svärdstekniker. Forza betyder kraft på italienska och passet präglas av både mental och fysiskt kraft och kontroll. Träningsformen ger en hög energiförbrukning och en effektiv träning för mage, rygg och axlar. Man gör enkla tekniker och utmaningen ligger i att uppnå medvetenhet, precision och god teknik - att koppla bort allt runtomkring och lägga maximal kraft och fokus på rörelserna med svärdet. Kan även köras utomhus om vädret tillåter.

Läs mer om forza:
Powerstrike
Fitness Magazine
Aftonbladet
Svenska Dagbladet


2 kommentarer:

 1. De hade Forza på IKSU när jag bodde i umeå, självklart var passen alltid fulla innan man ens hade chansen att prova..
  Men hade varit nått jag tror jag skulle gillat..
  Frågan är var man kan träna det nu, utan att det kostar multum..
  Eller var man kan gå instrunktörskurs.. =/

  SvaraRadera
 2. Utbildning går du på Powerstrike. Där finns också en lista på vilka som har Forza.

  SvaraRadera