tisdag 12 januari 2010

Problem


Ett av mina stora problem som instruktör är att jag har så dåligt minne vad det gäller namn och ansikten. Hade varit så skönt att att komma ihåg exakt vem som gick på mina olika pass och om man fick reda på deras namn så skulle man komma ihåg det. Känns jättejobbigt att träffa folk på stan som hälsar på en och man kanske inte ens känner igen dem även om de har gått på ens pass. Även om jag pratar med någon som är kanontrevlig så har jag svårt att komma ihåg utseende och namn. Hade t.ex. en tjej som alltid var glad och rolig som gick på mina boxpass. Hon gav alltid mig lite extra energi när hon var där. Frågade en gång vad hon hette och trots att jag verkligen tyckte det var en intressant person så hade jag glömt det dagen efter. Extra jobbigt är det när jag masserar och ibland är jag inte riktigt säker på hur kunden som jag masserade för några veckor sedan såg ut. Där brukar jag lösa det genom att skriva ner någon kommentar om hur de ser ut och vad de gör och vad vi pratade om tillsammans med vad de har för problem.
Antar att det kan upplevas som ohövligt när man inte minns namn och ansikten. Att de inte gjort intryck eller varit intressanta, men det stämmer ju inte.

Någon som har något bra tips på hur man kan träna upp detta eller liknande?

1 kommentar:

 1. Har du testat att säga deras namn högt, alltså upprepa det när dom säger till dig vad dom heter?

  Tex

  "Vad heter du"
  "Suzan"
  "Hej Suzan"

  SvaraRadera