lördag 23 januari 2010

Vibrationsträning

Läste precis Miss Agdas blogg där hon skrivit om Power Plate (vibrationsträning).
Svarade på hennes inlägg och kom på på att detta svar kan jag lika gärna lägg ut här också.
Vad har ni för erfarenheter av vibrationsträning?

Har inte provat just Powerplate, men andra vibplattor.

Jag tror att det är ett bra komplement. Jag tror att liksom all ny träning så ger det bra resultat i början.
På vårat jobb har vi en sjukgymnast som har skrivit en avhandling på just vibrationsträning och enligt honom finns det ingen publicerad bra genomförd studie som visar att vibrationsträning ger bättre träning än vanlig styrketräning (i reklamen så har jag sett att 10 min vibbträning skall motsvara över en timmas styrketräning).

I dagens tidspressade samhälle så tror jag ändå att det är bra att folk tror att de får så bra resultat på bara 10 min träning, för det är bra mycket bättre att folk tränar 10 min några dagar i veckan än att inte träna alls.

Vi har en vibrationsplatta på jobbet och ibland lägger jag in några övningar på den för att få variation. Variation tror jag är väldigt viktigt för att hålla sig skadefri och för att få bra resultat.

3 kommentarer:

  1. Tack för att du engagerar dig och ger oss värdefull info! Ha en skön lördag!

    SvaraRadera
  2. Hej jag har tränat en hel del och kan säga att vibrationsträning är den bästa träning som jag har hittat, men visst var ajg skeptisk i början, men nu har jag helt bytt ut all annan form av styrketräning mot vibrationsträning. dock så har folk fått en ganska felaktig bild av vibrationsträning genom bla tv-shop vilket är synd. jag tränar på ett ställe som heter viberoom och finns på valhallavägen i stockholm har för mig att dom kör gratis prova på pass testa så får ni se själva hur det är. ett pass tar ca 30 min

    SvaraRadera
  3. Hej, vad roligt att du tränar på Power Plate, Victor (...). Det är alldeles riktigt att accelerationsträning kan ersätta mycket om inte all traditionell träning. På mellan 15-20 minuter kan Du få hela kroppen tränad. Glöm inte att få cardioträning! Mattias, du ska absolut testa ett träningspass på Power Plate!!! Det finns endast ett par maskiner som kan jämföras med Power Plate. Många av vibrationsplattorna är direkt farliga!

    SvaraRadera