torsdag 14 januari 2010

Balansträning för seniorer

Sitter på jobbet och spånar på vilka övningar vi skall ha på det nya passet "Balansträning för seniorer".
Passbeskrivneng är följande "Vi tränar upp din balans och din koordination. Finns vetenskaplig grund för att balansträning för äldre personer minskar risken för fallolyckor, som bland annat kan ge komplicerade arm- och höftbrott."

Kommit fram till att det är svårt att göra övningar när jag inte vet vilken nivå deltagarna kommer vara på.
Det kan ju vara folk i 50-60 års åldern som vill se till att inte tappa sin balans. Dessa har inga större problem med att stå på ett ben. Det kan också komma de som idag går med käpp som vill träna upp sin balans så att de inte skall behöva den. Dessa har antagligen svårt att stå på två ben och det är en riktig utmaning att gå på en linje. Kan bli lite knepigt att få ihop ett pass som ger alla det dem vill ha. Antagligen kommer vi köra en del av passet som en cirkelträning där de kan välja olika nivåer.

2 kommentarer:

  1. Jag kör en hel del balans med mina seniorgrupper. Det funkar bra att låta alla köra samma övningar trots olika förutsättningar. Dom med bättre balans jobbar på stepbräda och dom med sämre balans på golvet. Dom med bättre balans uppmanar jag även att ta ut rörelserna mer.

    SvaraRadera