tisdag 19 januari 2010

Nytt fyspass.

Jag skall antagligen ha ett nytt pass på Njoy. Kommer ha det tillsammans med en tjej varannan vecka, men det är jag som kommer fixa upplägget av passet.

Det skall vara ett fyspass och min tanke är att man börjar med en coreuppvärmning med en viktplatta i vissa övningar (benböj, olika balansövningar och lite stödjande övningar i armhävningsställning mm).

Sedan skall passet slumpas fram. D.v.s varken jag eller deltagarna skall veta vad dagens pass innehåller.
Tanken är att man har olika övningskort och några tärningar (finns stora skumtärningar som jag tror skulle passa). Jag eller deltagarna (beror på vad jag känner för) drar ett kort. På konditionsövningarna (typ burpess) slår man 3 tärningar. En anger längden, en annan anger hur länge man skall vila (aktivt med småhoppande) och den sista anger hur många set man skall köra. På styrkeövningarna slår man en tärning, eftersom jag bestämt hur länge man skall köra och vila, så att man får reda på hur många set man skall köra. Tanken är att man varvar en konditionsövning, en benövning i superset med en överkroppsövning (så att det blir mindre dötid). På slutet av passet varvar man kondition med olika coreövningar.
Min tanke är att många av övningarna skall ske med kroppen som redskap, men rygg och biceps är väldigt svårt att köra utan redskap.
Därför kommer jag använda stepbräda, hopprep, matta, viktskiva, hantlar(har upp till 4 kg) och en tung pumpstång (till ryggövningarna, typ framåtlutad rodd). Redskapen gör också att man kan öka tyngden/svårigheten på de flesta övningar

Vad tror ni om det? Jag tror det skulle vara en kul motvikt mot Bodypump där allt är förutbestämt och man jobbar med uthållighetsstyrka istället för styrketräning (mina styrkeövningar håller på ca 20-40s och skall vara rätt tunga).
Funderar också på vad passet skulle kunna heta. Kanske R-fys (Random fys). Några andra bra förslag?
Har redan en hel del övningar, men har ni några förslag på tunga och jobbiga övningar som man skulle kunna köra?

1 kommentar:

  1. Försiktig bara så ni inte tappat puls o gnista medans man bestämmer sig för vad nästa grej blir..

    SvaraRadera