måndag 11 juni 2012

Paleogryta

Idag gjorde jag en paleogryta på förmiddagen. För mig blev det 4 matlådor.

1 kg kyckling som jag skar i mindre bitar
2 paket bacon (280 g)
1 stor sötpotatis (i små klyftor/kuber)
½ gul lök (hackad)
2 paket (1 l) krossad tomat
1 burk kokosmjölk (4 dl tror jag)
3 klyftor vitlök (pressad)
Kryddat med kryddpeppar, cayenne peppar, örtsalt, ingefära, lite curry och lite spiskummin.
Lite psylliumfröskal (fiberhusk)

Började med att steka kyckling i två pannor. Hällde över det till en panna och stekte bacon i den tomma stekpannan. Samtidigt hällde jag i den krossade tomaten, kokosmjölk, löken och sötpotatis. Sedan pressade jag ner vitlök och kryddade. Kryddningen blev som vanligt ett experiment. Har egentligen inte en anning om vad som passar med vad, men jag tyckte att det blev rätt gott. Är inte så förtjust i  rinniga grytor så jag hällde i lite krossat psylliumfröskal från Holistic (typ Fiberhusk). Det blir en lite geleig konsistens, men jag tycker det fungerar. Var dock inte för snabb med att hälla i mer om det fortfarande är rinningt. Det tar ett tag för det att fungera. Sedan lät jag det stå och puttra i ca 20-30 min. Vill man ha sötpotatisen med al Dente så kan man köra kortare tid (skall jag göra nästa gång).
Självklart kan man ha i andra grönsaker/rotfrukter om man vill. Kan tänka mig att morötter, zuchinni och palsternacka blir bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar