onsdag 6 juni 2012

DVD-recension Stretch Moves

Imorse så körde jag igenom DVD:n Stretch Moves av Therése Horn.
En rätt skön start på dagen.

Allt som allt är programmet 37 min långt, men då är det 2 min prat/information inräknat i detta.
Lite irriterande att det inte är en egen del utan att man måste spola förbi det (eller höra det) varje gång man kör programmet
Själva stretchdelen håller på i ca 24 min och sedan är det en del som är styrka stabilitet som håller på i ca 6 min. Programmet avslutas med ca 4.30 min avslappning.

Du får också 2 extramaterial, men den första med stabilitetsövningar är samma som i programmet.
Sedan har man en avancerad benstretchserie på ca 4.30 min. Dock är den inte så avancerad så att man inte kan följa den (förutom när hon går ned i spagat).

Jag gillar övningarna i stretchdelen, men önskar att man lagt mer tid på varje övning. Kan dock förstå att man inte vill göra ett för långt program, men då hade man kanske kunnat göra 2 versioner där man i den ena körde övningarna i längre tid.
Håller du på med träning (och lägger in stretch) så känner du igen många av övningarna, men det fanns faktiskt några övningar som jag verkligen gillade som jag själv inte testat förut.
Stabilitetsdelen tilltalade mig inte lika mycket som stretchdelen.

Hade förväntat mig en längre stretchdel, med lite fler övningar. Men jag kan tänka mig att för den som vill ha ett snabbt rörlighetsprogram att kunna slänga in när man har någon halvtimma över så passar detta program riktigt bra.

Du kan köpa den på CDON.com för 149 kr.
Therése har också gett ut en bok med samma namn, men den tror jag inte säljs längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar