onsdag 20 juni 2012

Bra för magen, men kanske inte en smaksensation

Jag har börjat äta surkål till några av mina mål. Kan väl inte säga att jag tycker att det är supergott, men det har faktiskt blivit mer OK efter att jag ätit det ett tag. Det är nog så att man kan vänja kroppen med nya smaker.
Nu kan jag till och med ta en portion och äta direkt utan något till och det är nästan gott. Men en nackdel är att det inte luktar så nice. Lukten vänjer jag mig inte med.

Fördelen med surkål och andra fermenterade grönskaker är att du får i dig massor av bra bakterier (pre-biotika) som är kanon för magen. Man kan ju i och för sig köpa tillskott av pro-biotika. Jag tror många skulle må bra av att äta mer fermenterade produkter eller att ta ett tillskott av probiotik. Dock så hörde jag att det inte var så bra för de som har migrän (från en podcast med Chris Kresser).

Vill du läsa mer (jag har inte läst den) om Pre-biotika så kolla in denna pdf

Här en sida för den som vill läsa mer om fermenterade (mjölksyrade) grönsaker

Författen Wannerdt av boken Sauerkraut, surkål och chocroutet har en hemsida där han skriver om surkål

1 kommentar:

  1. Jag tyckte också att surkål var sådär när jag testade det i början men sen har jag upptäckt att det typ är äckelgott. Man längtar inte direkt efter den men ändå kan jag inte sluta äta den. Att man mår bra av att äta den är helt klart i alla fall

    SvaraRadera