fredag 22 juni 2012

Garanterat utan bekämpningsmedel

Kanske överdriver lite i titeln, men nu i år så har vi (mest min fru) odlat lite saker ute i vår trädgården och jag vet att vi inte har haft på några bekämpningsmedel. Men jag kan inte vara helt säker på att jorden vi köpte till det inte har några bekämpningsmedel i sig, även om man antar att det är så när det står att de kan användas till att göra trädgårdsland.

Hon har hängt upp korgar i ett träd med olika salladssorter. Det blir lite svårare för sniglarna att komma åt dem då. Och än så länge så har inte rådjuret som smakade av hennes tulpaner varit där och ätit sallad.


I landet så har vi bl.a. odlat rödbetor, palsternacka, gräslök och morötter, men dessa är inte klara ännu. Men det som jag är gladast över är att vi satt rädisor och de blev klara rätt snabbt. Rädisor är verkligen gott och så gör det att salladen ser frächare ut.


Gårdagens lunch blev kycklinggryta, rädisor, rödbetsblad, ruccola blandning, sötpotatis, ½ avokado, broccoli och kvarg med lite sweet chillisås i.Igår morse var jag ute och plockade lite rädisor och gallrade även ut lite rödbetor. Rödbetsbladen kan man använda som sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar