tisdag 19 juni 2012

No limit Timer

I förra veckan fick vi vår nya intervalltimer till gymmet och igår så invigde jag den på mitt sista Funktionell Fyspass för terminen. Vi körde bl.a. On the minute i 7 min.
Skall bli kul att göra höstterminens Funktionell Fys nu när vi har denna timer. Kommer nog bli rätt mycket att man börjar med teknikträning och sedan lite tyngre styrka (efter sina förutsättningar) där man ser till att vila mellan seten (då är det kanon med klockan) ocxh sedan en kortare Metcon/Wod. Dvs. liknande crossfit, men att jag varierar dessa pass med mer cirkelstyrkepass.

Vad tycker jag då om denna timer? Gillar den bättre än Clock gone bad som de har nere på Crossfit Örebro eftersom du kan ställa in 2 intervaller (typ 45 s arbete och 15 s vila) eller om man vill 1 intervall (att den t.ex. piper varje minut). Du har möjlighet att spara dessa program så att du bara behöver trycka en knapp. Det finns 11 sådana knappar, varav 3 st är förptogrammerade med Uppräknande timer i 99 min, Fight Gone bad och nedåträknande timer i 20 min. Du kan själv välja om du vill ha 10 s nedräkning eller inte innan klockan sätts igång. Det kan vara skönt att ha om du själv skall köra passet då du då hinner ställa dig iordning innan tden börjar. Det jag saknar är att kunna ställa volymen på själva signalerna. Signalerna låter rätt högt och det vore skönt att kunna sänka det för vissa typer av klasser. Du kan som sagt bara göra 2 olika intervaller (typ tabata 20-10), men kan välja hur många rundor (upp till 99) dessa skall gå (t.ex. 8 st som i en klassisk tabataintervall). Vill du kunna göra mer avancerade intervaller (typ 4 st 30-10 och sedan 20 s vila innan man kör samma intervall igen) så finns det bara Gymboss Max vad jag vet. Kan hända att någon Iphoneapp klarar det också.
Självklart har du ett klockläge också.
Till klockan medföljer det en fjärrkontroll, men jag hade även velat kunna ställa in direkt på klockan också utifall man inte har tillgång till fjärrkontrollen.

Vi köpte den för ca 4000 kr från Fitnesssport.se, som är den enda svenska webbutiken som sålde den.
De har dessutom många andra bra redskap för crossfit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar