måndag 25 juni 2012

1 mil löpning

Helgens enda träning blev att jag igår gav mig ut i löpspåret. Som sagt så blir det ju inte så ofta (förra gången var för 2 veckor sedan) som jag springer och mitt mål är ju att springa 1 mil. Har tidigare i vår sprungit 5.3 km och min tanke igår var att springa spåret 2 varv. det är ca 1 km till spåret och spåret är 3.4 km, så då skulle det ha blivit ca 8 km. Men när jag väl var ute så kändes det dumt att bryta vid 8 km när det ändå var så nära 10 km. Så jag sprang hela sträckan direkt. Kände dock att jag inte är tränad för detta och i slutet så gick det inte speciellt snabbt (kände mig som en gubbe som var ute och sprang). Rent konditionsmässigt så var det inga problem, utan det var framförallt uthållighetsstyrkan i mina ben (framförallt sätet) som begränsade mig. Kan väl inte påstå att jag tycker att löpning är så kul, men om man lyssnar på en intressant podcast samtidigt så går det faktiskt rätt bra. Igår blev det ett avsnitt av Balanced Bites-podcasten.
Som nedvarvning så klippte jag gräsmattan (hade börjat tidigare, men då började det störtregna).
Idag har jag i varje fall träningsvärk i sätet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar