tisdag 27 mars 2012

Utmaningsfinal

Som ni kanske kommer ihåg så gick jag till final i Maxims utmaning , som de kör i samband med gladiatorerna. Jag har nu möjlighet att vinna ett årskort på sats eller PT-timmar (5 eller 3). Vinner hellre 2:a priset eller 3:e priset då jag inte har Sats i Örebro, men att jag då skulle kunna åka till Stockholm och hälsa på min syster och köra med en PT.

Denna gång är det en crossfitutmaning, vilket borde passa mig. Men det är inte direkt favvoövningarna.

Började dagens träning (som jag som vanligt kör innan lunch) med 4 min crosstrainer och sedan lite blandade småövningar. Testade sedan de olika övningarna i utmaningen. Jag hade inte med mig min vanliga kamera utan skulle filma med min mobil tänkte jag. Problemet var att jag var tvungen att ha med en klocka i bild när jag körde. Försökte komma på hur jag skulle lösa det. Försökte bygga ett stativ av ståltråd och frågade någon, men eftersom han tränade på lunchen så hade han inte tid (vilket jag förstår). Mina kollegor hade lunch, men tillslut så hittade jag några sjukgymnaster som går på kurs här som kunde hjälpa till.

2 varv
20 Upphopp
20 Gräshoppan (Mountainclimber med skenben mot motsatt arm)
20 Amrhävningar.

Min rörlighet (eller brist av) i vristerna gör det svårt för mig att komma ner med rumpan under knähöjd i upphoppen. "Gräshoppan" har jag faktiskt aldrig gjort på detta sett och det var svårt att ta i lagom mycket (så att man inte slår i armen för hårt eller missar att nudda armen). Andra varvet med armhävningar var faktiskt lite halvtungt att köra snabbt.
Min tid blev ca 1 min och 50 s, men eftersom jag glömde bort att ta upp händerna över huvudet  i upphoppen, så gills inte detta försök ändå. Gör ett nytt försök imorgon eller på torsdag och då skall jag lite närmare 1 min 32 s.
Hann tyvärr inte så mycket mera på mitt träningspass då fixet med filmning tog mycket av min tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar