fredag 2 mars 2012

Spänsthopp & Cristiano Ronaldo

Igår blev det ännu ett snabbt (40 min) pass innan lunch.

4 min lugn rodd (ca 1900 m) och sedan maxade jag i 4 min och kom då 1115 m.
Jag brukar komma längre, men kände mig inte helt energifylld så det var ganska väntat.

Tränade lite på mina doubleunders och så fick jag hade jag fått lite inspiration när jag lyssnade på Robb Wolf´s Podcast "The Paleo Solution". Han pratade där om att han körde lite gymnastiska övningar och då bl.a. round-off, vilket är en rondat (hjulning där man landar med fötterna ihop). Märkte att det var ett tag sedan man gjorde det och kände att det var rätt stora krafter i landningen. Skall helt klart köra mer av detta.

Men då kom jag på att jag länge tänkt testa min spänst. Vi har ju utrustning för det och det roligaste är att jag har mina värden sparade sedan jag körde detta i samband med min korsbandsoperation avvänster knä 2003.
Igår så hoppade jag igen. Körde upphopp på ett ben med händer på höfterna och jämfota med armsving. Kommer dock inte ihåg hur jag gjorde jämfotahoppet då så det kan man nog inte jämföra rakt av.

Mina resultat igår
Höger ben - 20.4 cm
Vänster ben - 21.1 cm
Båda med armar - 40.7 cm

Mina gamla resultat
10/9 2002 (innan operation)
Höger ben - 21.6 cm
Vänster ben - 17.3 cm
Båda (vet inte armar) - 36.4 cm
10/9 2002 (några månader efter operation)
Höger ben - 18.5 cm
Vänster ben - 14.0 cm
30/3 2007 (när jag började jobba på Rehabcentrum)
Höger ben - 22.8 cm
Vänster ben - 15.3 cm

Intressant att se att jag till och med blivit bättre på vänster nu när jag tränar mer funktionellt. 2007 så tränade jag mycket gruppträning som aerobic och inte lika mycket styrketräning. Sen så har jag faktiskt nästan lika bra spänst nu som när jag höll på med truppgymnastik (slutade efter operationen) på rätt hög nivå och där just spänst var rätt viktigt.
Efter det blev det 4 set med viktade pull-ups och dips (första set med 10 kg viktväst och de andra med 10 kg extra viktmanchetter, dvs 20 kg sammanlagt)
Apropå jämfotahopp så kollade jag igenom en intressant film när man testar fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo i olika tester och då bland annat jämfota hopp. När han gjorde sitt jämfotahopp utan armsving så kom han 44 cm. Igår så hoppade jag med armsving, men jag tänkte köra det igen idag och då utan armar och se vad jag får dåJag är inte speciellt intresserad av fotboll och visste inte ens vem Ronaldo var. Dock så tyckte jag filmen var intressant. Det mest imponerande ser ni ca 20 min in i filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar