torsdag 15 mars 2012

Paleomat på kursen och MAC-problem

Har faktiskt lyckats rätt bra att hålla paleodiet nu i Ronneby. Igår så slarvade jag dock lite genom att ta en proteinshake (som jag blandade med kokosmjölk och vatten) på resan. Tog en varmkorv utan bröd (vilket i och för sig inte är det bästa livsmedlet då det innehåller tillsatser och en del kolhydrater) på pressbyrån och kompletterade det med en hel del cachewnötter, lite russin och kokosflingor (riktigt god blandning). När jag kom till Ronneby så var jag tvungen att äta något innan kursen började 17.00. Nära hotellet så finns det en restaurang/pizzeria som heter Blekan och där beställde jag en kebabsallad. Bad om att få någon lite mer matig sallad så det blev en sallad med bladspenat, roucolla, mangold (tror jag), rödlök, tomat och broccoli. En helt annan sak än när man köper en sallad på Pressbyrån då det mesta är energilös och smaklös grönsallad. Ikväll så gick jag tillbaka och tog samma tallrik och fick då också champinjoner (valde också att ta lite vitlökssås även om det inte är paleo). Efter träningen igår så blev det dock en enrgibar och lite mer nötblandning.

Idag så åt vi buffé på lunchen. Tyvärr så tog den dela av salladsbuffén som såg godast ut slut strax innan mig, men de fanns ändå en hel del andra grönsaker. Själva huvudrätten var köttfärslimpa med potatis och brunsås. Tog då bara köttfärslimpan, men kunde inte motstå lingonsylten (som antagligen innehöll en del socker).

Något som jag verkligen gillar med kursen på STAC är att de bjuder på fika på förmiddagen och på eftermiddagen. Och då är det inte bullar eller mackor vi pratar om utan då ställer man fram skålar med morötter, äppleskivor, nötter och gojibär. Vill man ha lite kolhydrater så fanns det riskakor som man kunde ha jordnöttssmör (utan tillsatser förutom salt), ost och korv/skinka. Har kännt att jag haft energi hela dagen tack vare det.

Hade tänkt att jag skulle lagt ut en bild på kebabsalladen, men tyvärr så kan inte min MacBook få ut bilderna från min Iphone (kunde visst inte läsa det formatet), men kom på att jag har en på min olympuskamera. Innan jag skaffade min Macdator så hörde jag hur bra alla applesaker fungerade ihop med varandra och hur lättarbetat allt var. Kan inte riktigt hålla med om det. Igår så tog det minst 3 ggr så lång tid att fixa till videofilerna i Imovie än vad det hade gjort i Sony Vegas som jag har på min PC. Och resultat hade blivit bättre då jag inte alls fick till zomningen som jag ville. Kan väl inte påstå att MacBookinköpet är den bästa affär jag gjort då jag inte alls är sams med den och så var den betydligt dyrare än en liknade PC.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar