torsdag 15 mars 2012

Träning på STAC


Igår kväll hade vi 2 timmar teori på STAC Professional-kursen. Han som leder kursen heter Joakim Dettner och jobbar som Naprapat. Han berättade hur de arbetar på STAC. Jag gillar hans tänk om att man måste se på prestationsproblem på ett holistiskt sätt. Han menar att även livsstilen runt omkring och kosten även påverkar. T.ex. menar han att om man har problem med t.ex. förstoppning i magen så kommer man inte att kunna aktivera de bålstabiliserande musklerna så bra då signalerna från magen gör att de andra signalerna inte kommer fram lika bra. Sedan pratade han om att man måste se till att grunden finns med stabilitet och rörlighet innan man lägger på styrka och andra fysiska kvaliteter, vilket är liknande mina egna tankar och det stämmer även bra överens med det Gray Cook pratar om i FMS.
Han gick snabbt igenom de flesta av de screeningövningar vi skall testa imorgon.
Själv fick jag vara demo på två av dessa. Bl.a. så skulle vi fälla ner båda benen mot marken tills vi tappade den neutrala svanken. Jag kom ca 65 grader (90 grader så hade hälarna tagit i marken). Blev lite besviken för jag trodde faktiskt att jag skulle vara närmare 80 grader. I den andra övningen så fick han fram att jag tappade lite i mina skuldror och det stämmer nog rätt bra med vart jag har problem.
Skall bli väldigt intressanta två dagar där jag förhoppningsvis får lite mer koll på mina egna svagheter.

Det var rätt kul att höra om hur Joakim hjälpt olika atleter, som t.ex. Jimmy Lidberg (Brottning), Kim Sunna (Hockey) och Angelica Bengtsson (stavhopp), att nå stora resultat med sin strategi.

Efter teoridelen så stannade jag kvar och tränade lite. STAC är ett lite annorlunda gym då man inte har några konditions- eller styrkemaskiner. Jag hade gärna sett några roddmaskiner men annars passade detta gym mig helt perfekt.
De hade ju inga konditionsmaskiner så det blev lite jointmobility, kettlebellsvingar och handstandsgång som uppvärmning. Körde sedan lite rygg och bröstövningar i dragmaskinen.
Var också tvungen att testa lite av de saker som jag inte har hemma. Gav mig på lite repklättring, men det gick faktiskt inte så bra som jag trodde det skulle göra. Fick inget bra grepp om repet.
Körde sedan en lite cirkel på tre övningar (som ni ser i filmen) där jag körde 3 muscle-up i ringar, 10-12 spin med bulgarian bag (tror det var medel=16 kg) och sedan gång upp för pyramiden med 2x24 kg kettlebell. Kände att jag inte kunde hålla bålstabiliteten i pyramiden så senare tog jag 2x20 kg och då kändes det bättre. Hittade också en HIRTS (gummiband) så det sprang jag med 10 vändor.
Blev sedan lite enhands bröstpress med 24 kg kettlebell och lite mer enhandsrodd i dragaskinen.
Avslutade med bänkpress och stångrodd.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar