fredag 16 mars 2012

Gårdagens kurs och träning. Och lite boktips

Det var en väldigt intressant kursdag där vi gick igenom hur man screenar framförallt underkroppen. Jag fick veta att jag har sämre rörlighet i fotlederna än man borde ha (vilket jag redan visste). Däremot trodde jag inte att jag var så stel i hamstrings som jag var. Jag svankade lite för mycket. Höftböjaren var också lite stel, men det kan ju också bero på att jag har träningsvärk där efter torsdagens pass där jag körde en del i redcord. Känns som att jag borde lägga in lite mer stretch och kontrollövningar i mina träningar.

Kändes som att jag har rätt bra kontroll på ländryggen, men det jag faktiskt hade lite problem med var att jag använde raka magmuskeln mer än vad jag trodde i detta. Hade faktiskt lite problem med att rekrytera de djupa magmusklerna utan att samtidigt slå på raka magmuskeln.
Kom på att jag hade ett hyfsat andningsmönster, men att det nog går att jobba mer på.

Vi fick också lite förslag på böcker som Joakim tyckte var bra. Dessa var "Differential Diagnosis in Physical Therapy" "Muscle pain - Understanding its nature, diagnosis, and tretmaent", "Antomy trains", "The Physiology of the Joints (tror det var del 2 han hade, men det finns del 1 och del 3 också)","Therapeutic Exercise for Lumbopelvic Stabilization", "The Pelvic Gridle" och "Manipulative Therapy in Rehabilitation of the Locomotor System". Inte de billigaste böckerna (ca 350 kr till 1300 kr). Innan ni springer iväg och köper dessa böcker så får ni ha i åtanke att denna kurs främst vänder sig till teraputer, naprapater och sjukgymnaster (och även personliga tränare och Fyscoacher) så det är nog inget som gemene man har så mycket nytta av.

Gårdagens träning:
Började med att jobba med massageboll på och emellan mina skuldror i ca 10-15 min.
Lite joinmobility, benböj, handstandsgång och lite andra funktionella övningar som uppvärmning.
Jobbade sedan lite med Enbens rumänska marklyft, Get-up (24 & 32 kg kettlebell) och skivstångssnatch.

Gav mig sedan på Crossfit Open WOD 12.4. Var inte den lättaste och det skall bli intressant att se hur många som en tar sig igenom ett varv.
12 min, så många varv som möjligt.
150 Wallball (9 kg)
90 Double unders
30 Muscle-up
De hade bara vanliga medicinbollar och de fanns ej i 9 kg så jag körde med 8 kg. Wallballs gick sämre än de brukar och det beror nog till stor del på att bollen var mycket hårdare än de vi brukar köra med.
Fick låna ett hopprep, men det gick också helt kasst tills jag bytte till ett hårdare golv (och då var tiden redan ute). Tror att jag hade gjort 53 double unders när tiden stannade på 12 min. Dock så fortsatte jag för att komma igenom ett helt varv. Tyvärr dog batteriet på telefonen som tog tid, men jag tror att det tog mig 9-10 min till att göra klart ett varv.
Avslutade med att stretcha lite (undrar vart jag fick det från) bröst, lats, soleus (vaden), låret och höftböjaren

Skall bli en intressant dag imorgon där vi även skall få testa passet Func mania.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar