tisdag 13 mars 2012

Äntligen blodprov

Igår så lyckades jag äntligen ta blodproverna inför min 30-dagars paleokur.
Fick hjälp på Vivalla vårdcentral som är privatägd. Sen får jag betala ur egen ficka, vilket kanske är rimligt då det inte skall subventioneras av landstingets pengar. Eller skall man se det som att eftersom jag gör det för att inte belasta sjukvården i framtiden (förebyggande arbete) så borde man subventionera det?
Och om det visar sig att jag lider brist på något eller har höga värden av någon av markörerna skall jag då ändå betala då jag ju då gjort sjukvårdens jobb?
Nu ser jag det som att jag investerar i min hälsa. Har ju fördelen av att jobba på ett gym och har det gratis även om jag betalarr för att träna crossfit) och så unnar jag mig nästa aldrig massage eller skönhetsbehandlingar.

Tyvärr innebär nog detta att jag får hoppa över en utbildning som jag funderat på att gå. Spartan (kettlebells.nu) anordnar en Spartan Mix-kurs i Eskilstuna (28/4) som jag velat gå på, men pengarna räcker inte till allt. I Spartan mix så går man igenom övningar med massor av roliga redskap Utrustningen som används är Sandsäckar, Gummiband, Aquabags, Bulgarian Bags, Xtreme Core-Trainer, Club Bells och Snake Ropes.

Nu skall jag iväg på utbildning ons-fre och till helgen skall vi bort på middag på både lördag och på söndag.
Skall försöka äta så mycket paleo som möjligt, men det blir nog inte förens nästa vecka som jag sätter igång med 30 dagar strikt paleo.

3 kommentarer:

 1. Har precis hittat hit och gillar bloggen väldigt mycket! Favoritat så klart :)
  Tråkigt att du inte har möjlighet att gå Spartan mix...men det kommer säkert fler tillfällen. Själv gick jag kb instr utb för två helger sen och fick även testa Bulgarian Bag, gummiband och Equalizer - wow säger jag bara!
  Lycka till med paleo!!

  SvaraRadera
 2. Man kan också se det som att sjukvården får städa efter dig ifall ditt blodprov upptäcker ett "avvikande" värde. Du tar ju ett prov utan att känna dig sjuk!

  SvaraRadera
 3. @stepup 2 Fitness: Hoppas komma på något sätt att kunna finansiera den ändå, för den verkar väldigt kul.

  @Bjerg: Nu förstår jag inte riktigt vad du menar med att de får städa up. Om man hittar en brist eller att ett värde är för högt/lågt så är jag ju sjuk eller på väg att bli det. Då är det väl bättre att man kan åtgärda det direkt innan jag får symptomer? Om jag fattat det rätt så kan ju någon ha cancer (nu pratar jag inte om mina prover) utan att man märker det och mår dåligt av det och då måste ju det bästa vara att någon upptäcker den innan den ger symptomer.

  Jag tycker väl ändå att det är OK att jag betalar proverna ur egen ficka, men det känns lite konstigt att när jag har skött mig och ätit bra och hälsosam mat (som oftast tar lite mer tid att fixa till och som är betydligt dyrare) ännu en gång skall få betala mer än någon som misskött sin hälsa genom att inte äta lika nyttigt och att inte träna regelbundet. Vet att många inte kan rå för att de bir sjuka, men jag tror att en hel del skulle kunnat undvika sina sjukdomar och besvär om de hade valt att ha en annan livsstil.

  SvaraRadera