fredag 23 mars 2012

Proteinpulver

Har fått möjlighet att prova Svenskt Kostillskotts Core Protein. Valde då att testa deras naturella smak. Det är ett Vassleprotein (100% Whey).
Core Protein är ett protein som är ultrafiltrerat och instantiserat samt berikat med laktasenzym. Fördelen med den här naturella smaken är att man inte använt några sötningsmedel i den. Fortfarande så får du i dig en del "socker" via maltodextrin, vilket också gör att kolhydraterna kommer upp i 9,9 g per 100 g. Det är ju OK om man tar det efter träning, men om det är som mellanmål så vore det kanske bättre om man var utan det.

I och med att den har en naturell smak så kan jag inte säga att den smakar så gott, men om man blandar i lite kanel så är det helt OK. Har testat andra proteinpulver som löser sig lättare i vatten, men om man skakar ordentligt i en shaker så är det inga problem. Är man inte rädd för fett (vilket jag inte är) så kan man blanda det med kokosmjölk.

Tycker det är svårt att utvärdera effekten av olika proteinpulver, så det är så mycket annat som påverkar det (sömn, vanlig kost och vilken typ av träning man utför) så det kommer jag inte att uttala mig om.

Men helt klart ett prisvärt protein. Och detta är helt klart ett bra alternativ om man vill ha ett utan sötningsmedel, även om det finns andra protein (både i den här prisklassen och dyrare) som också har den fördelen.

Såg att de nu har specialpris om du köper 4 kg. Kostar 559 kr (1 kg kostar 159  kr).
Coreprotein finns också i smakerna choklad, jordgubb, vanilj, hallon och banan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar