måndag 19 mars 2012

Nu börjar jag!!!

Helgen har varit träningsfri. Igår så lyxade vi till det med att åka till Stora Hotellet och äta deras fukostbuffe (hade kupong så vi betalade 130 kr för 2 st). Tror jag att de gck minus på mig för jag klarade mig med ett mellanmål fram till middagen. Blev mycket bacon, kött, skinka, ägg, grönsaker och lite nötter och frukt (melon, annanas och aprikoser).

Idag började jag min paleolivsstil. Skall försöka köra den relativt strikt. Jag kommer att försöka äta mestadels grönsaker, rotfrukter och proteinkällor som t.ex. kyckling, kött, ägg, fisk och skaldjur. Dessutom blir det en del fett från kokosprodukter och från olivolja, avokado (funderar även på att köpa avokadoolja). Kommer äta lite frukt och nötter. Skall försöka undvika baljväxter (typ bönor), mejeriprodukter, spannmål (t.ex. bröd, och pasta), socker. sötningsmedel och processad mat. Lunch och middag tror jag kommer gå bra så länge man inte är bortbjuden. Lite svårare tror jag det blir att få till mellanmålen och frukosten.
Största utmaningen blir dock att gå att lägga sig i tid och att sova 8-9 timmar.

Så här strikt tänkte jag köra i ca 30 dagar för att se hur min kropp regerar på detta.

Dagens frukost blev
3 Ägg, Bacon
Blomkål, Avokado,, Kiwi, Sockerärtor, ½ tomat, Bladspenat
Några valnötter
1 msk fiskolja (Oil4Life)
1 kapsel D-vitamn (2000IE, Holistic)

Mellanmål (hann inte så mycket)
Drack lite kokosmjölk
Lunch
Blomkål, Soltorkad tomat, Paprika, Bladspenat, Sockerärtor, Tomat
Olivolja & Balsamvinäger
Stekt fläskytterfile

Mellanmål
Halv näve nötter (cachew och valnötter)

Mellanmål 2
2 ägg

Efter träningen
1 ägg

"Middag" när jag kom hem (orkade inte laga något)
1 ägg och några baconskivor
1 stort päron nedskivat i kokosmjölk och kanel

Dagens träning (20.30)
1000 m hysat lätt rodd
4 min Crosstrainer
1 set Hållningssumomarklyft ca 70 kg

Cindy
5 Pull-up
10 Armhävningar
15 Airsquat
Mitt resultat: 21 varv och upp till 8 squat
Vavtider (klokcade när jag hoppade ner från pull-up)
0:50 - 1:32 - 2:16 - 3:00 - 3:47 - 4:35 - 5:24 - 6:14 - 7:11 - 8:08 - 9:06 - 10:03 - 11:04 - 12:03 - 13:03 - 14:02 - 15:04 - 16:08 - 17:20 - 18:23 - 19:31
Som vanligt är det armhävningarna som saktar ner mig. Var ungefär 1 varvs långsammare än mitt rekord på CindyFår väl se vad 30 dagar paleokur kan göra med mitt Cindy resultat

Avslutade med 2 till set av Hållningssumomarklyft

2 kommentarer:

  1. Lycka till och kör strikt, har du frågor eller behöver råd, hör gärna av dig!

    SvaraRadera
  2. Tack! Hör av mig om jag undrar över något.Skall försöka köra relativt strikt. Kan dock hända att man då och då tar något processat kött som rökt skinka eller liknande. Letar efter billig köttfärs för det du hade ju massor av bra köttfärsrecept. Kommer försöka göra en hel del av sina recpept.

    SvaraRadera