fredag 30 september 2011

Your Workout is my warmup

Titeln på detta inlägg är en text som ofta används i Crossfitsammanhang.
Igår var jag ju som sagt på Friskis och körde Cirkelfys. Det fick bli min uppvärmning inför mitt besök på Crossfit Örebro några minuter senare. Man kör ofta rätt tuffa övningar i Crossfituppvärmningarna och själv tycker jag att det är lite för tufft att ge sig på övningar som t.ex. pull-ups direkt som uppvärmning. Däremot så har de ofta joint mobility (ökar cirkulation och rörlighet i lederna) uppvärmning innan dessa och då tycker jag att det är OK med lite tuffare uppvärmning.

När jag kom till Crossfit Örebro så hade de ett intro-/teknikpass, men det var OK att jag hoppade in och körde mitt eget race. Idag så gick de igenom benböj, marklyftet och armhävningen. Daniel som hade passet var väldigtt bra och betonad ofta vikten av att ha god teknik. Själv jobbade jag med min teknik i min clean (frivändning).
De körde en WOD som bestod av
5 varv
5 marklyft
10 armhävningar
15 benböj

Jag hängde på men körde squatclean (frivändning ner till benböj) med 40 kg´s stång istället för marklyft.
De sista vändorna brände det bra i benen eftersom de 15 benböjen tog bra innan. Tog drygt 6 min.

Efter det så lekte jag vidare med lite teknikträning. Körde kipping muscle-up i ringar, snatch med skivstång och overhaedsquat. Körde också lite magtränining med maghulet (eller i detta fall skivstången).
Körde också två set splitsquat med bakre foten i ringar. Körde då med 2 st 24 kg´s

En av deltagarna lurade också med mig på en vända tabatasvingar med 24 kg´s kettlebell (8 vändor med 20 s arbete och 10 s vila).Inte superjobbigt, men fick lite ont på en punkt nära ryggraden (högt upp mellan skulderbladen). Vet att jag fått det förut när jag kört många svingar. Antar att jag tappar i tekniken uppe i bröstryggen när jag blir lite tröttare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar