fredag 2 september 2011

Volleyboll och Barmuscle-up


Igår valde jag att testa att köra Volleyboll  på Universitetet. Det var nog ca 15 år sedan jag spelade senast (kanske lekt lite beachvolley någon gång emellan). Slagen satt inte riktigt som förut, men det kändes som om spelföståelsen fanns kvar. Jag har aldrig varit superduktig på volleyboll utan spelade på skoj på universitet när jag gick där. Nackdelen med att spela på universitetet är att det är väldigt olika nivå på de som spelar och att det då ibland kan bli tråkigt då det inte blir något riktigt spel och att man inte kan räkna med att folk är där man tror de skall vara. Men i varje fall var det kul att spela lite.

Efter det åkte jag till Crossfit Örebro som hade opengym. Värmde upp med lite get-ups, benböj, snatchar och lite annat.
De har skaffat en släde som man bl.a. kan skjuta framför sig. Laddade på släden med 20 kg extravikt (glömde 5 kg extra som jag tagit fram). Körde sedan 15 varv där jag varje minut puttade den 30 m. De första 20 m gick alltid rätt bra, men de sista 10 m var tuffa.
Blev trött, men inte helt slut, så nästa gång åker det nog på mer vikt.
Efter det så tränade jag lite på Bar-muscleup. Lyckades faktiskt komma upp flera gånger. Har lyckats en gång förut, men då var det inte lika bra som igår. Tack Robert för tips och filmningen!2 kommentarer:

 1. Tja Mattias!
  Det här blir en "off topic"-kommentar men jag hoppas det är ok.
  Jag har precis inlett en månads träning med Fitnessfighten och dina bilder från i våras är en stor anledning till detta. Sjukt bra resultat.
  Har du något tips till din stora framgång?
  Eller följde du bara Jarkkos kost- och tränings-schema slaviskt?
  Otroligt tacksam för svar.
  Tack på förhand!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Kul att jag inspirerade dig. Jag körde Jarkkos program som grund. Vissa dagar körde jag två pass. Gillar ju crossfit, så det blev några sådana och så blev det några få styrkepass med lite tyngre vikter. När det gällde övningar så la jag till lite egna alternativ, men höll mig till programupplägget. Kolla min blogg under maj så ser du lite förslag på övningar som jag körde. Körde ofta 4-5 min roddmaskin + lite helkroppsövningar (typ upphopp, spin med sandsäck, kettlebellsvingar och burpees)resterande tiden. När det gällde kosten så var jag mer nogrann än Jarkoos kostschema även om jag vissa dagar åt några 100 kcal mer än mina 1900 kcal. Jag la in (hade grund sedan förut) matvarorna som jag använde i ett excelblad där jag fick fram antal kalorier och energiprocenten. Testade med att dra ned på kolhydrater, men orkade inte träna ordentligt.
  Lycka till med ditt program.

  SvaraRadera