fredag 2 september 2011

Proteinpulver och andra tillskott

Vann ju en massa kosttillskott från Holistic för några månader sedan. Bl.a. proteinpulver i olika smaker.

Jag är egentligen inte så mycket för kosttillskott för jag tycker man skall äta en varierad kost med bl.a. mycket grönsaker och protein.
Just proteinpulver använder jag för att det förenklar och smaksätter.
För att få i mig ordentligt med protein till frukost så har jag tagit mig vanan att blanda i proteinpulver i den naturella yoghurten. Framförallt för att jag tycker att det blir godare, men att man slipper massa extra socker vilket du oftast får i smaksatta yoghurtar.
Jag använder också proteinpulver före och/eller efter min träning då det är enklare och snabbare än att fixa ihop ett proteinrikt mellanmål. Godast enligt mig är det om man blandar med mjölk
Vanligtvis så får du ju tyvärr någon typ av sötningsmedel i ditt proteinpulver (typ aspartan), men i proteinpulvret från Holistic så är det varken tillsatt socker eller sötningsmedel. Det gör i och för sig att smaken inte blir lika söt som många andra proteinpulver.
I början när jag började använda detta proteinpulver (Holistic) så tyckte jag inte att det var lika gott som mitt vanliga. Nu när jag vant mig, så kan jag faktiskt uppskatta den mindre söta proteindrycken direkt efter ett tufft träningspass. Nu är man inte riktigt säker på hur sötningsmedel påverkar kroppen, så jag tycker att det känns bra att inte få i sig mer än man behöver. Vissa påstår t.ex. att sötningsmedel kan öka suget efter sötsaker.
Om man får problem med magen av sitt proteinpulver så kan man också testa detta då man har tillsatt extra matsmältningsenzymer i proteintillskottet.

Ett annat tillskott som jag tror på är Holistics´s produkt REDS som är en antioxidantdryck. Känner mig friskare och lite piggare de dagar jag tar det (men det kan i och för sig vara en slump). REDS är ett pulver som man blandar med vatten och med frukter, grönsaker och bär samt enzymer och probiotika med högt ORAC-värde (5200).
Många slarvar med att äta frukt och grönsaker så denna produkt tror jag skulle kunna gynna många.

Jag har också börjat använda Aloe Vera Juice eftersom det sägs påverka tarmar på ett positivt sätt. För de som inte gillar smaken på "vanlig" Aloe Vera Juice så passar Holistic´s Aloe Vera Destillat perfekt då det varken smakar eller luktar.

Fick ju många andra produkter, men de har jag bara använt sporadiskt, så de får jag skriva om i ett senare inlägg.

Hur som helst så gillade jag Holistics produkter, så jag har blivit återförsäljare för dem och ni kan köpa dem här. Tänkte åka på en av deras återförsäljarkurser under hösten och lära mig mer om vad produkterna kan åstadkomma för hälsan

3 kommentarer: