torsdag 8 september 2011

Ont i underarm

Hmm! Tror jag kört för mycket träning som jobbar med greppstyrka som t.ex. Farmers walk och Toes to bar, för jag är riktigt spänd i underamrsmusklerna. Det är framförallt vänster arm.
Idag, onsdag, skulle jag köra ett pass direkt efter jobbet med biceps och rygg. Kände redan av underarmen på uppvärmingen, men kunde i varje fall köra Pull-ups med neutralt grepp (mellan två pull-up stänger). När jag sedan skulle köra vanliga bicpescurl med hantlar så fungerade det inte alls med vänster arm. Försökte köra med dragmaskin och det gick lite bättre, men kunde inte köra så tufft som jag brukar, så då hoppade jag över det också. Körde lite olika magövningar och rörlighet istället. Jobbade med den lilla studsbollen och med fingrarna på underamen och fick bort en hel del av spänningarna, men det finns fortfarande kvar en hel del spänningar. Jobbade också en hel del med bollen på skulderbladet, bröstet och mellan skulderbladet och ryggraden. Att ett så enkelt och billigt redskap kan göra så stor nytta. Borde lägga 10 min per dag på att jobba med bollen och medan jag tittar på TV, men jag har inte fått in det som rutin ännu.
Hur som helst så blev passet nästan 2 timmar och det mesta la jag på rörlighet. Känns faktiskt väldigt bra, även om det inte var det jag planerat.

Sedan åkte jag ner till Crossfit Örebro för ett pass.
Efter uppvärmningen blev det axelpress
3 rep på ca 50 % av RM (macxvikt). Hade ingen aning om vad jag maxar så jag valde 30 kg
Set 2 körde 2 rep jag med 40 kg (skulle vara 75% RM)
Set 3 blev 1 rep på 45 kg (skulle vara 75% RM)
Set 4 - 1 rep på 50 kg (skulle vara 85-90% RM)
Set 5 - Maxlyft

Set 4 kändes inte supertufft så jag la på 57 kg, men det visade sig vara för tungt och efter den kraftinsatsen så hjälte det inte att jag minskade till 55 eller 52 kg.

Efter det var det dags för Lucky Seven
7 min
7 boxhopp
7 burpees
7 Kettlebellsvingar med 24 kg

Hade som mål att klara mer än 8 varv då jag förra gången (ca 2 månader sedan) körde 7 varv och 3 svingar. Det hela började riktigt bra då jag studsade upp direkt (plyometriskt) på boxhoppen, men efter bara 2 varv så tog flåset slut och jag var tvungen att drastiskt minska tempot. Sista varvet orkade jag dock öka igen, men det blev "bara" 7 varv och 2 burpees denna gång. Tror att det varit smartare att gå ut lite långsammare och sedan kunnat hålla det tempot. Med lite viljestyrka så hade jag nog även kunnat ökat tempot i slutet ett varv tidigare.
Efter passet körde jag lite Handstand push-up. Testade också att få lite mer flyt i Toes to bar och lyckades få in tekniken. Får se om man kan lyckas med det när man kör det i en WOD.
Körde också några muscle-up i hävräcket och några kippade i ringarna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar