fredag 30 september 2011

Cirkelfys igen

Igår så testade jag Cirkelfys på Friskis. Märker att jag är inne på hur jag kör mina pass och hur man lägger upp crossfitpass, för jag blev lite besviken när jag märkte att de hade precis samma stationer som förra veckan.
Jag själv trivs bäst när jag får variation i min träning och därför är jag inte vidare förtjust i koncept som Les Mills där man kör precis samma pass i några månader. Skulle jag ha ett cirkelfyspass så skulle jag hela tiden byta ut någon eller några övningar. Kan förstå tanken med att man vill att folk verkligen skall lära sig en övning och att man skall märka att man blir bättre. Men om man skall träna funktionellt så tror jag att man skall träna så att kroppen klarar av olika situationer, vilket den får göra om man ständigt varierar sig. Sedan är det inget som hindrar en från att gå tillbaka till gamla övningar regelbundet.

Liksom förra gången så reageade jag på att instruktörerna inte går in och petar mer individuellt på tekniken och då framförallt på kettlebellsvingarna, där man lätt kan göra sig illa om man utför dem fel. Istruktionerna verbalt var bra, men som vi alla som är instruktörer vet så är det svårt för många att ta in och omsätta detta praktikst. Inte ens om vi visar rätt så vet ofta inte deltagaren om de gör fel. Allt som oftast behöver man då gå in och tala om det individuellt för personen för att de skall få rätt bild av hur just de skall göra. Nu hjälper inte ens det på alla, men då har man i varje fall försökt. Nu förstår jag att man inte kan gå in på alla på ett så stort pass (tror det var ca 80 personer), men eftersom de var två stycken och jag fick tips (och beröm) flera gånger under passet, så känns det som om de kunde gjort mer.

Vet själv att jag förut försökte göra alla övningar hela tiden samtidigt som jag gav instruktioner, men nu visar jag oftast några gånger och sedan kollar jag runt (eller går runt) på delatagarna och om någon gör större fel så går jag fram till denne och instruerar.

Hade även denna gång min PT-kund där så hon fick lite småtips och korrigeringar under passet. Tror att de andra i gruppen passad på att snappa upp lite av mina tips.

Men som jag sa förra veckan så är passet bra och jag tror att många.skulle må kanon av den typen av träning, även om jag anser att mina pass är bättre :)

Även om jag blev riktigt trött i på vissa övningar på passet, så var jag inte helt slut efteråt. Var ju i närheten av Crossfit Örebro, så jag åkte dit och fortsatte min träning. Mer om detta i nästa inlägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar