lördag 3 september 2011

Farmers Walk

Igår så körde jag ett 45 minuterspass innan lunch. Fokuserade på biceps och bröst. Blev också några magövingar. Gav mig bl.a. på atomic push-up i Redcord där man ju tränar både bröst och mage. Körde också bänkpress, viilket jag är ganska svag i. Efter lite armhävningar i Junglegym och ett set bänkpress på 60 kg så testade att köra med min kroppsvikt (ca 70 kg) och då klarade jag 1 rep (fick hjälp med passning, så jag körde även en andra repetetion).

Efter jobbet så bar det av till Crossfit Örebro.
Efter uppvärmningen så körde vi axelpressar (strikta utan att använda höft eller ben) och viktade pull-up. Vi körde 5 set och vilade ca 90 s mellan övningarna. Målet var att vi skulle orka 2-4 repetioner.
På axlepressarna innebar det för mig ca 40-45 kg och på pull-up så körde jag med min 10 kg´s viktväst och 12-16 kg´s kettlebell hängande på ena foten.

Sedan var det en parwod. Vi skulle gå/springa 1000 m med 2 st 24 kg´s kettlebell i farmers walk samtidigt som partnern hade 2x16 kg i waitress walk (kettlebell på raka armar över huvudet). Man fick sedan byta hur många gånger som helst. Det var skut på 24 kg´s kettlebell så vi tog 2 st 28 kg´s till farmers walk. Det tog oss 15 min och 52 s att gå ca 1000 m. Greppet i farmers walk var faktiskt jobbigast.
Personligen så gillar jag vanliga WODS bättre, då teamwods som denns är så beroende på vem/vilka man kör med. Som det var idag hade jag orkat ett högre tempo än min partner och ibland är man själv den som drar ned på tempot och då känns det lite tråkigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar