söndag 11 september 2011

Träning i Stockholm - Dyrt crossfitpass

Idag, lördag, var jag och tränade på Crossfit Nordic.
Det var jag och två till på passet.

Efter uppvärmningen så tränade vi på kontinuerliga boxhopp. Dessa tränade vi på lite lägre boxar.
Och sedan lekte vi med Ice Cream Maker. Förra gången (testat en gång förut) jag var på Crossfit Nordic så var det faktiskt denna övning som man körde också, och sedan dess har jag inte stött på den.

Passet vi körde var
5 varv av
3/3 pistols
6 boxhopp (kontinuerliga)
4/4 Renegade Row med 2x 22 kg hantlar
8 Kettlebellsvingar -24 kg kettlebell
14 Jumping Jacks

Ett roligt pass med lite övningar som jag inte brukar köra i crossfitpassen hemma. Pistols klarade jag inte utan att ha en motvikt (8 kg kettlebell). Körde dem också på en liten höjd vilket också gjorde dem lite lättare att klara för mig som saknar rörligheten. Rodden i armhävningställning (renegade row) är en riktigt bra övninga som jag ibland kör i gymmet.
Efter det blev det ett extrapass.
3 varv med 1 minuts vila mellan varven
15+15 s enarmskettlebellsvingar (24 kg)
30 s slamballs (slänga medicinboll i marken) (15 kg och varv 2-3 10 kg)
30 s rotationes med Joystick

Vi körde dock ingen rörlighet, vilket jag saknade.
När passet var slut så frågade jag vad det kostade och fick då veta att det kostade 200 kr. Lite dyrt tycker jag. Trodde att det skulle vara lite billigare när man tränar i en annan crossfitbox och är på besök. Om jag fattat det rätt så tränar de från andra crossfitaffilites gratis när de besöker boxen i Örebro. Förstår att man måste ta så dyra priser för Stockholmare som hellre vill betala styckpris än att köpa ett årskort, men för oss som kommer och hälsar på och som redan betalar för gymkort i vår stad känns det väldigt mycket för ett enstaka pass. Skulle säga att 50-80 kr för ett pass vore mer rimligt.

Efter det så gick jag till Sats vid Södra station där jag skulle träffa min syster. Om man messade SATS till 71700 så fick man nämligen provträna gratis. Tyvärr så hade vi missat att de stängde redan 18.00 och vi var där ca 17.15. Gymmet var helt OK, även om jag skulle vilja ha fler funktionella träningsredskap. De hade t.ex. bara kettlebells till PT-kunder, även om hon i receptionen sa att vi kunde låna dem om vi ville. Min syster är med i Fitnessfighten, vilken jag ju var med i maj. Så jag coachade henne igenom ett sådant pass där jag valde några av mina favoritövningar och de som jag tyckte skulle passa henne. Körde en del av dem själv, som t.ex. axelpress, hantelrodd och enbensknäböj. La även till bulgarian splitsquat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar