måndag 19 september 2011

Kettlebellteknik

I dagens Funktionell Fys så jobbade vi en del med Kettlebell Get-up. Tycker de är ritkigt duktigaSedan jobbade vi en del med svingar och så gav vi oss in på snatchen. Den fungerade bra för de flesta, även om det finns mycket småsaker att fixa till i tekniken.

Vi avslutade med att köra samma pass som jag körde tidigare idag
21-15-9 av
Kettlebellsvingar
Hö / Vä Kettlebellsnatch (de fick köra clean - push press om de ville)
Goblet squat (Front squat)
Hö/ Vä Strikta pressar

De flesta körde med 8 kg på allt utom pressar där de gick ner till 6 kg. De flesta tog sig genom passet på mindre än 12 min, vilket jag tyckte var riktigt bra. Kanske var lite för tidigt att köra snatchen i en WOD då en del hade lite till att öva på i övningen, men jag tycker att det gick bra för dem och vi får fortsätta öva teknik i kommande pass. Jag gav dem möjlighet att köra Clean & Push-press istället

Här några till filmer Phil Scarito. Jag tycker att han beskriver övningarna bra.

Svingar


Clean


Press
 

Gobletsquat


Snatch

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar