måndag 19 september 2011

Kettlebell WOD

I helgen har det inte blivit mycket träning då vi var i Skåne på bröllop. Det blev dock en hel del dansande och det blev en bra motpol mot all god mat och snacks som det bjöds på.

Dök på en bra blogg idag. Den heter Lev Starkt och där får ni tips på roliga crossfitinspirareadeträningsprogram. Hittade en på pappret rolig KettlebellWOD.
Började med att värma upp på motionscykeln som vi köpte i somras. Var min premiärtur på den i träningssammanhang (bara testat den lite när vi köpte den. Den är riktigt skön att cykla på och så är den tyst också (så jag kollade lite på Secrets of the Primitive Patterns medan jag cyklade). Den heter Bremshey (samma bolag som gör Tunturi) Ambition och vi köpte den begagnad på Träningsspecialisten och då är den genomgången och så har man 1 års garanti på den. Den kostade 2000 kr. Slängde också in ett gäng armhävningar i uppvärmningen för att få igång överkroppen.

Kettlebellwoden
Så snabbt som möjligt med en 16 kg´s kettlebell (eller annan vikt om man vill)
21 Tvåhands Swing
21 Höger Snatch
21 Vänster Snatch
21 Goblet Squat
21 Press Höger
21 Press Vänster
15 Tvåhands Swing
15 Höger Snatch
15 Vänster Snatch
15 Goblet Squat
15 Press Höger
15 Press Vänster
9 Tvåhands Swing
9 Höger Snatch
9 Vänster Snatch
9 Goblet Squat
9 Press Höger
9 Press Vänster

Tyckte först att 16 kg verkade lite lätt, men så kom jag på att det var strikta pressar (utan höft- eller knägung). För mig så räckte 16 kg väldigt bra för jag blev rejält trött. Märkte att jag var svagare i vänster arms pressar för där var jag tvungen att vila på flera ställen (även några gånger på högerpressarna). Tyvärr hade jag inte min Competion bell utan en annan 16 kg´s som har lite tjockare handtag vilket gör det lite tuffare för greppet, vilket var lite dumt i och med att vänster underarm fortfarande inte är helt bra.
Min tid blev 12.23 min.

2 kommentarer:

  1. haha, trodde du skulle skriva om en kettlebell i trä :)

    SvaraRadera
  2. Det kan man ju lätt tro om man inte är insatt i Crossfittermer. WOD= Workout of the day

    SvaraRadera