torsdag 3 maj 2012

Kilopriset på grönsaker

Nu när jag äter paleo så är det ju rätt mycket grönsaker och det kostar ju faktiskt en hel del (grönsaker plus proteinet). Jag brukar ofta kolla på kilopriset när jag väljer vilka grönsaker jag skall välja.
Men det jag ofta inte tänker på är hur mycket av grönsaken som man faktiskt äter. Köpte ekologisk blomkål nu i helgen för ca 30 kr/kg. När jag kom hem så fick jag för mig att väga den med och utan blast och som ni ser här under så var nästan 1/3 blast (vilken jag inte använder) och då är det ändå kvar en hel del som jag inte använder. I och för sig kanske man kan äta blasten. Någon som vet?
När jag gör rotsaker i ugn så är det ju allt som oftast rätt mycket skal och andra delar som man inte äter som ligger i diskhon. Vissa saker som gurka och tomater använder man ju större delen av.

En annan aspekt är ju i och för sig också hur mycket energi och bra näringsämnen/vitaminer man får av olika livsmedel. Även om man använder mer av gurkan så skulle jag nog ändå säga att jag få ut mer av blomkålen då den innehåller mer näringsämnen.

Vikt med blast: 951 g


Vikt efter bortskalning av de mesta av blasten: 592 g


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar