måndag 28 maj 2012

Gymnastikwokshop

Igår söndag så hade Crossfit Örebro en gymnastikworkshop.
En position som man betonade mycket var hollow.


Vi gick igenom hur man bör uföra övningar som t.ex. ringdip, hanstandpush-up, toes to bar, ring push-up och pull-ups. Fick tips på förövningar och progressioner.
Tyckte den var bra och framförallt att man betonade att det är bättre att öva teknik med en lättare övning även i Woden. Både för att lära kroppen rätt rörelser och för att förebygga skador. Här är det ju ett stort personligt ansvar att verkligen göra de lättare övningarna i WODen. T.ex. tyckte de att man bör kunna göra 10 (5 för tjejer) strikta pull-up innan man börjar köra kipping pull-ups.
Som vanligt höll jag inte med om allt man sa. Jag tycker t.ex. inte att man skall pressa axlarna mot öronen i ett handstånde utan att man hittare en stabil position där du använder både axlar och lats.

Vill du lära dig mer gymnastikövningar så skulle jag rekommendera att gå in på Gymnasticswod.com

Blev inte så tuff träning så efter workshopen så stannade jag kvar.

Började köra 2 varv av Nate, men kände att den var för tuff då.
20 min AMRAP
2 Muscle-ups
4 Handstand Push-ups
8 Kettlebell swings 32 kg

Körde då istället en Fran
21-15-9 av
Thrusters (benböj + axelpress) 40 kg
Pull-ups
Blev nytt PB på 5.07 min (förut 5.50 min)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar