torsdag 31 maj 2012

Testade några grenar från MKopen

Igår testade jag två av grenarna från Crossfitävlingen MKopen

Körde gren 3 och 4 ihop

AMRAP 4 minuter Burpee Squat Clean Thrusters 40/30 kg
Fick ihop 23 st

Direkt efter började nästa 2 minuter rulla. Under dessa två minuter skulle man försöka få så många sammanhängande repetioner (utan att hoppa ned) av pull-up, knees to elbow eller toes to bar.
Jag trodde innan att det bästa vore att köra kippade pull-upa då de går fortast, men efter ca 10 st så gick jag över till toes to bar istället och de slet inte lika mycket på greppet. Var lite taktiskt och väntade 50 s innan jag hoppade upp och fick då ihop 22 st och hoppade ner när det var cca 10 s kvar (hade det varit tävling hade jag nog hängt kvar och gjort några till)

Före det så värmde jag på crosstrainer och testade att göra boxhopp på ett ben. Fungerade faktiskt att hoppa upp 60 cm på både höger och vänster (även om höger var bättre). Efteråt blev det lite hållningsövningar och magövningar.

Idag så hade jag inte supermycket energi på träningen (hade inte ätit på topp innan).
Värmde upp med 4 min crosstrainer och sedan  clean & press med en 16 kg kettlebell.
Blev också lite kettlebellsnatch med 16 och 20 kg kettlebell. Blev också några overheadsquat med 30 kg aquabag. Gillar verkligen den övningen med aquabag.

Lastade på skivstången för att se hur jag klarade av gren 2 som var
1 Powerclean
2 Front squat
3 Jerk anyhow
Började med 60 kg. Gjorde ett försök på 70 kg och fick inte ens upp den i cleanen idag (var ett tag sedan jag övade clean). Körde då en omgång på 65 kg.

Körde lite hållmningsövningar och foamrolling på slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar