fredag 11 maj 2012

Gott mellanmål, kokosmjölk och dagens korta träning

Hann med ett snabbt pass idag
2 min crosstrainer
4 min rodd: 1134 m, vilket jag är nöjd med

4 set 
Sumomarklyft med supinerat grepp (60-80-70-70
Bicepscurl (2x15 kg och 2x17,5 kg)

Just nu så myser jag med dagens andra mellanmålEgentligen skall man äta rätt sparsamt med frukt i min paleodiet. Det gäller framförallt om man vill gå ner i vikt och trimma till sig (vilket inte är mitt största mål). Jag har på sistone märkt att min mage reagerar på frukt genom att bli lite gasig. Vet att Robb tagit upp i någon podcast att vissa blir det av för mycket fruktos. Antar att jag då borde äta frukter med mindre fruktos eller helt hoppa över det. Men judt detta mellanmål är så smarigt så det tänker jag inte sluta med.

Mellanmålet är att jag skivar upp en frukt (eller flera) och häller kokoksmjölk över den. Tar också lite kanel för att piffa till lite extra. Det blir så gott! Man kan också ha i lite nötter om man vill.
Favoriten är Conference päron (vilket det är nu), men även kiwi och äpple blir riktigt bra.

Kokosmjölken som jag använder är Santa Marias Extra Creamy. Anledningen till det är att det är den enda (vad jag vet) kokosmjölken som inte har några tillsatser. Dessutom så är det 80% kokosmjölk i den. Det vanligaste är att de innehåller 60% kokosmjölk och resten vatten (kan vara bra att kolla på det om man jämför literpriset). En annan fördel med den är att den oftast inte skiktar sig. I matlagning så brukar jag använda Santa Marias ekologiska kokosmjölk (har tillsatsen stabilisator E412 och bara 60% kokosmjölk) och då brukar det vara ett lager högst upp med hårdare/krämigare massa och under det en mer rinnande vätska med vatten och kokosmjöl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar