tisdag 22 maj 2012

Aquabagträning & Stukning

Igår så blev det faktiskt 2 träningspass. På förmiddagen/lunch gav jag mig ut i löpspåret. Har ju som mål att springa milen någon gång under sommaren, men då kanske man bör springa fler än 2 ggr per månad :)

När jag sprungit 3.87 km så trampade jag lite snett, när jag tappade lite fokus eftersom jag rättade till hörlurssladden. Som tur var ingen stor stukning, men för säkerhetsskull så gick jag den resterande vägen hem Hade egentligen tänkt ta fram min bulgarian bag några minuter, men när jag nu gick hem så fick jag hoppa det. Själva löpningen tog 19 min 27 s enligt Garminappen på Iphonen. Tyvärr vet jag inte vart jag lagt själva mottagaren till telefonen till mitt pulsband. Får hoppas jag hittar den snart.


På kvällen efter jobbet så blev det ett lattjopass. Gjorde lite av varje. Blev bl.a. 4x8 m handstandsgång, armhävning på en hand, flå katt i ringar, hållningsrygglyft och wallclimbs . Tränade också på front och back-lever i ringar (har rätt mycket kvar)Fick idag 2 st aquabag som jag beställt från Spartantraining.se. De har rea på dessa (och sloshboll och lite annat). Jag köpte en stor (blå 625 kr) och en röd (490 kr). Fyllde den stora med vatten så att den väger 30 kg och den röda till 11 kg. Har redan en röd till som väger 20 kg. Den minsta med lite vatten blir lite vingligare. Det blir väl mest att ha på mina pass som den kommer användas.

Jobbade idag med min blåa aquabag.
Körde en serie med
Power hangclean
Frontsquat
Overheadsquat
Blev ca 10 sådana varv

Lite senare körde jag 5 omgångar med några sekunders vila emellan av
1 Power hangclean
5 Overheadsquat

Avslutade med 5/ben overhead splitsquat (utfallssteg)

Här lite filmer så att ni kan se vad man kan göra med aquabag


2 kommentarer:

 1. Tjena Mattias,

  Hur känns den blå aquabagen om man bara fyller den till en tredjedel eller till hälften?
  Funderar på att köpa en av dem men vet inte riktigt vilken av dem jag ska ta.

  Vänligen
  /Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle välja den blåa. Har i och för sig bara fyllt den med 30 kg vatten, så jag vet inte hur den beter dig med lite vatten, men jag tror att den blåa blir instabilare med t.ex. 20 kg vatten än vad den röda skulle bli med samma vikt.

   Radera