fredag 18 maj 2012

Muscle-up i ringar

Igår åkte jag iväg direkt på morgonen och tränade på jobbet. Slängde i mig en proteinshake med vatten och kokosmjölk innan. Började med lite crosstrainer och körde sedan 4 min rodd och kom igår 1128 m.
Körde sedan lite handstandsgång och muscle-up i ringar.
Körde 1 muscle-up och sedan 4 ringdips. Körde 4 set och vilade ca 30 s mellan varje set.
Sedan blev det några till muscle-up. Mitt största problem med muscle-up är att jag inte orkar/kan hålla false-grip när jag avslutar övningen, vilket gör att jag måste byta grepp för att göra flera i rad. Dessutom har jag svårt att hållla falsegrip med raka armar. Om jag skall köra med raka armar så får jag köra kipping muscle-up med "vanligt" grepp. Får försöka jobba på det i ett avlastat tillstånd.

Efter det blev det vanliga pull-ups och dips. Körde också enkelhopp med hopprep.
Körde bara 2 varv varav det andra var med 10 kg viktväst. Fick sedan ett telefonsamtal som fick mig att tänka på andra saker (surfade runt lite) och då tappade jag värmen och fokus så jag avslutade träningen.
Nu var det saker som var rätt viktiga för mig så det gjorde inte så mycket att träning fick avbrytas.

Här får du lite tips av Jason Khalipa om hur du skall lära dig en muscle-up


Här kommer ännu en film med lite tips på hur du kan förbereda dig för en muscle-up
 

Här lite fler muscle-up tips

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar