måndag 6 februari 2012

Slagits med en medcinboll - Ajj!

Varit sjuk hela helgen. Riktigt kass. Undrar om det hade hänt om jag hade följt paleodieten?
Dock så har jag testat lite olika paleorecept och lekt lite själv.
Igår så gjorde jag Colting Pannkakor.
5 ägg
1 banan
2 msk jordnötssmör.
Detta fina recept förstörde jag med lite BOB jordgubbssylt. Hur som helst så var pannkakorna goda även om jag nog faktiskt gillar vanliga pannkankor bättre. Tidigare i veckan så testade jag pannkakor efter eget huvud, men de blev lite torra. Tror att jag skall dra ner på de "torra" ingredienserna nästa gång jag försöker mig på det igen.
Använde då
Ägg
Mandelmjöl
Kokosmjöl
Kokosmjöl
Banan

Så till dagens klantighet. Valde att jobba idag även om jag tror jag hade feber igår kväll (kändes bra fram tills på eftermiddagen). Men jag avbokade den massagen som jag hade inbokad. Känns lite oproffsigt att stå och vara snuvig och hostig samtidigt som man masserar även om det är i slutet av sjukdomen då det antagligen inte smittar.
Valde att köra cirkelträning på alla min pass ikväll (olika övningar beroende på grupp) för att jag inte skulle behöva hålla på så mycket själv. På sista passet, funktionell fys så skulle jag visa hur man kastar en medicinboll ner i mattan. Brukar oftast göra det på en rund tjockmatta som vi har, men den tog lite för stor plats så istället så la jag ut ett gäng träningsmattor på hög. Detta har jag också använt förut, men igår så hade jag lagt 4 st i höjd istället för 3 som jag brukar. Så när jag tar den närmaste medicinbollen (som råkar vara den lättaste, 3 kg) och slänger ner den i marken så studsar den upp rakt upp i ansiktet utan att jag hinner reagera. Träffar läppen och näsan så att blodet börjar forsa ut  ur näsan. Tror faktisk aldrig jag har blödigt så mycket näsblod förut. Tog mig ut till en papperskorg där vi har papper och pressade ihop näsan. Fick lite hjälp av deltagarna att torka upp blod från golvet. Gjorde inte så jätteont, men kände att det skulle bli en rejäl fläskläpp. Skönt ändå att det var jag som fick bollen i ansiktet och inte någon av deltagarna. Valde att återgå till gruppen och leda dem genom cirkelträningen liggande på rygg på golvet. Hade som tur var gått igenom nästan alla övningar och när vi sedan skulle byta övningar så fick några av de vana deltagarna visa övningarna.
Hur som helst så hoppas jag att fläskläppen och boxarnäsan försvinner innan helgen. Svågern skall nämligen gifta sig och ska nog ta lite blandade familjebilder där jag kanske skall vara med på ett hörn.
Någon som ha tips på hur man blir av med fläskläpp (eller boxarnäsa)?
Får väl se hur det känns och ser ut imorgon efter en natts sömn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar