tisdag 21 februari 2012

Death by ..... Thrusters

Idag blev det ett pass innan lunchen.

Började med 4 min crosstrainer.
Satte mig sedan på roddmaskinen. 6 intervalller 30 s max och 30 s vila.
Sträcka: 160 -.156 - 152 - 149 - 146 - 148 m

Körde sedan några set bicepscurl med hantlar och tricepspress i dragmaskin.

Gav mig sedan på Death by Thrusters som jag fick inspiration av från en WOD på Crossfit Karlstad för några veckor sedan.
Det går ut på att man ställer en timer att pipa varje minut (eller så kollar man på klockan).
Första minuten kör man 1 thrusters (Jag körde med 42,5 kg)
2:a minuten 2 thrusters.
Så håller man på tills man inte klarar av att köra sina thrusters inom minuten.
Man kan också köra detta på en viss tid som t.ex. 15 min och när man inte klarar mer så börjar man om från början.

Jag körde dock tills jag inte orkade mer och jag klarade upp till 9 hela, men när jag skulle göra 10 st så hann jag bara med 9 st. De första minuterna så känns det ganska löjligt, men i slutet blir det riktigt jobbigt.

Kul sätt att träna och du kan givetvis köra det med andra övningar som t.ex. axelpress, armhävningar, burpees och chins. Man kan ju också köra någon annan övning resterande tid av minuten. Om du t.ex. kör chins så skulle man kunna köra airsquat den resterande delen av minuten

Körde sedan något set till med bicpes och triceps.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar