lördag 18 februari 2012

2 kg kicken nuggets

Igår kväll så passade jag på att laga lite matlådor. Tog ett recept som jag fått från Lav starkt.

Jag hade tänkt att jag skulle laga till 2 kg kyckling och 500 g fläskfile.

Kycklingen skulle bli till chicken nuggets, men då lite nyttigare (och godare) än de på McDonalds

Började med att skära kycklingen i lite mindre bitar (gjorde dem dock lite större än förra gången för att spara lite tid). Sedan fixade jag panneringen som består av mandelmjöl, kokosflingor, vitlök, basilika, salt och peppar. Då jag inte hade så mycket kokosflingor kvar så blev det också lite kokosmjöl (ej kokosmjölk). Kläckte också ett ägg (visade sig sedan att det behövdes ett ägg till) som jag kunde rulla kycklingbitarna i innan de panerades.  Själva förberedelserna tog ett bra tag, men själva inrullandet och stekandet (av ytan) tog ännu längre tid. När alla kycklingbitar var klara och inne i ugnen (175 grader) så hade jag en hel del pannering kvar så då tog jag och rullade in fläskfilén i det också, trots att jag egentligen bara tänkt steka det med vanliga kryddor. Men det blev också väldigt gott.
Dock så tog det mig nästan 3 timmar att fixa till allt, men så blev det ju en hel del matlådor också.
Passade också på att lyssna på Podcast medan jag lagade maten.

När detta inlägg publiceras så sitter jag med min familj på en Italiensk restaurang i Stockholm. Senare ikväll skall vi gå på Henrik Fexeus show I Ditt Huvud. Förra gången jag var på hans show i Örebro blev jag upplockad på scen, Och han lyckades med att läsa mina tankar! Riktigt läskigt. Hoppas jag får  gå upp igen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar