torsdag 16 februari 2012

Äntligen igång ordentligt!!!!

Nu börjar jag känna mig mer i form efter förkylningen. Skönt att kunna köra på ordentligt igen.

Igår blev det äntligen ett besök på Crossfit Örebro igen (räknar med 2 pass till där i denna vecka).
Började med att träna på våra double unders och det gick faktiskt rätt bra även om det inte blev något rekord. Sedan blev det lite mer uppvärmningsövningar med bl.a. mountainclimbers, situps till splittade ben och hindu push-up.
Därefter blev det 4 varv av (vila 2 min mellan varje övning)
Push-press 50 (5 rep) - 60 (3 rep) - 60 ( 2 rep) - 60 kg (3 rep)
L-sit extension (gruppering till piksittande med händer på Kettlebells eller boxar) - 10 rep alla 4 gångerna
Detta tog drygt 16 min eftersom det var 2 min vila mellan varje moment.

Sedan var det dags för WODen som var JT.
Har aldrig kört den förut för att jag tyckt den var för tuff för mig

J.T. är 21-15-9 av
HSPU (handstand push-up)
Ringdips
Push-up
Min tid blev 15.14 min (eller 15.24 kommer ej ihåg exakt)

De första 11 HSPU körde jag utan att skala ned. De resterande körde jag med en 10 kg´s viktskiva under huvudet. I slutet så blev det mest kippade 1:or av HSPU och oim jag skall vara ärlig så kom jag väl inte hela vägen upp på alla (även om jag verkligen kämpade).
Ringdips var ju inte heller superlätta, men de gick även om det blev en hel del 1:or där också. Trodde att armhävningarna skulle vara lätta, men eftersom vi precis kört dips innan (som använder nästan samma muskler) så var det riktigt jobbiga också.

Idag körde jag ett pass innan lunch
Värmde upp med lite funktionella övningar soim benböj och enbens benböj.
Sedan var det dags för 4 min maxrodd. Kände mig riktigt taggad och det blev 1132 m vilket är rätt nära mitt rekord som jag tror är 1148 m. Blev riktigt mör i benen efter det.

Jobbade sedan med baksida axlar i maskin, latsdrag och pull-ups med neutralt grepp (mellan två räcken).
Varvade det med utfall. Körde de 2 första seten med stången på ryggen (40 och 50 kg) och sista setet med stången i frontrack (50 kg)

Efter lite vila så gav jag mig på dagens WOD från Crossfit Örebro som var Lucky Seven
AMRAP 7 min
7 kettlebellsvingar (24 kg)
7 Burpees
7 Boxhopp (60 cm)
Det blev nytt rekord med 7 varv och 6 svingar (gamla 7 varv och 3 svingat)
Riktigt skönt att köra slut på sig.

Imorgon ser jag fram mot ett roligt crossfitpass efter jobbet.

2 kommentarer:

  1. Hur gör du när du skall hålla koll på antal varv, antal repetioner osv? Jag kan omöjligt räknanär jag blir aptrött, att komma ihåg hur många varv är bara att glömma... hur gör du? Känns ju lite slöseri med dyrbar tid att skriva ner varje varv?

    SvaraRadera
  2. Jag brukar dra ett streck på ett papper, för är de mer än 3 varv så tappar jag räkningen. Ett annat tips som jag inte testat själv är att man lägger upp en bunt med mynt på en box och att man skjuter ner ett mynt på golvet för varje varv. Jag har också en räknare (sån som de räknar hur många gäster de släppt in på krogen), men jag vet inte om det går så mycket snabbare än att dra ett streck på ett papper

    SvaraRadera