lördag 18 februari 2012

Fysiopoden

Har ju tidigare skrivit om att jag passat på att lyssna på Podcast när jag har tid över. Bl.a. när jag åker bil till jobbet, lagar mat, städar, kör tråkig cardio på gymmet eller går ut med hunden. Har på ca 2 veckot hunnit med 28 episoder (á ca 1 h) av Robb Wolfs The Paleo Solution vilken har varit riktigt intressant (Rekommenderar verkligen er att lyssna på några avsnitt). Själv laddar jag ned dem med Itunes (gratis) men man kan även lyssna på dem vi hemsidan.

Igår letade jag runt lite bland podcaster av misstag och stötte på en svensk podcast om träning och kost.
Den heter Fysiopoden och drivs av ett gäng sjukgymnaststuderanden. Det är en granskande podcast där de tar upp olika frågor/produkter/träningsformer och kollar vad det finns för vetenskaplig evidens.
Riktigt intressant och jag har lyssnat igenom de 7 första avsnitten där de tagit upp balansarmband (power balance), kinesiotejp, barfotalöpning, stretching och coreträning. De presenterar och en idrottskada lite mer utförligt i varje avsnitt och så har dem en punkt som kallas Sant eller Hittepå där en av killarna påstår en sak och de andra får gissa och motivera varför om det är sant eller om falskt.
Kul och intressant podcast som jag också rekommenderar.

Det finns en massa andra podcast som verkar intressanta. Jag har laddat hem några, men just nu så har jag massor avsnitt kvar av Paleo Solution (uppe i ca 120 avsnitt nu och jag har bara hunnit med de 28 första så det är väl ca 90 timmars kvar innnan jag är ikapp och så kommer det ju ett nytt avsnitt varje vecka) och på Fysiopoden har jag 23 avsnitt kvar.

Brukar du lyssna på några podcast och i sådana fall vilka?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar