måndag 1 april 2013

Anmäld till Fitnessfighten

Har precis (igår) anmält mig till aprils Fitnessfight. Fitnessfighten är ett on-line tränings och kostprogram där den som får bäst resultat vinner ca 21 000 kr (vill man inte tävla så finns det en billigare variant som kostar 495 kr istället för 595 kr). För ca 2 år sedan så var jag med och fick faktiskt rätt bra resultat, men det kräver en hel del tid. Man bör väga sin mat (efter ett tag kan man säkert uppskatta mängden, men jag kommer väga allt) och tanken är att man inte äter några halvfabrikat utan riktig mat med så lite tillsatser, socker och sötningsmedel som möjligt. När jag var med förra gången så fick man mail med träningsprogram och kostschema, men denna gång så har man en inloggning där man får sina program. Blev dock lite besviken då alla män verkar få samma kostprogram oavsett hur stor man är. Det innebär att jag enligt denna omgångsprogram skall äta några hundra mer kalorier än förra gången jag var med, vilket känns konstigt. Att en person som väger 120 kg och en som väger 60 kg skall äta lika mycket kommer självklart ge olika resultat om de äter samma kost. Men nu betalar jag (595 kr) inte för att få tillgång till kost eller träningsschemat då jag redan har dessa, utan det är för motivationen och chansen till att vinna pengarna (och så lottar de ut en tränngsresa bland deltagarna). Jag tyckte i och för sig att det var bättre priser då jag var med då man kunde vinna en träningsresa, en PT-utbildning och en roddmaskin.

Ni som läste min blogg efter förra Fitnesskampen jag var med i vet att jag var lite kritiskt till hur själva tävlingsmomentet går till. Verkar inte vara så mycket ändrat nu, förutom att varje mailadress bara kan rösta en gång (i slutet av perioden så väljer de ut tio deltagare som går till final och dessa kan vem som helst rösta på). Mitt mål är att gå vidare till finalen, men i och med att jag inte är speciellt tjock till att börja med så kommer det krävas en hel del av mig för att få ett resultat som fångar domarnas uppmärksamhet. Jag startar på ungefär samma vikt som förra gången, men är ca 1.5 cm smalare runt midjan denna gång. Problemet är att jag inte vill bli så himla mycket smalare än förra gången eftersom jag inte tycker att det är så snyggt (eller hälsosamt). Men förhoppningsvis så behåller eller bygger jag lite mer muskler så att jag ser mer vältränad ut.

Denna gång är det lite svårare att få till tiden då jag nu har en 7 månaders dotter som tar upp en del tid. Så det jag kommer vara tvungen att göra är att dra ner på annat. TV tittandet är en sådan sak, men det kommer antagligen bli lite mindre bloggande och jag kommer antagligen inte skriva ut så detaljerat vad jag äter och tränar. Hoppas ändå att ni läsare hänger kvar för om jag går till final så kommer jag att behöva er hjälp (om ni tycker jag gjort bra ifrån mig) att rösta :)

Jag kommer mestadels träna efter Fitnessfightsmetoden, men kommer att köra de övningar som jag tycker passar mig. Kosten kommer jag också anpassa lite till vad som passar mig. Vill försöka undvika gluten, så hoppar knäckemackan och pastan. Något som de inte tar upp i programmet är sömnen, men jag skall försöka gå och lägga mig i tid (vilket ni märker att jag inte lyckas med idag).

Idag blev det ca 45 min träning hemma i garaget och ute i solen.
Uppvärming
2 varv
2 min hopprep
1 min Benböj
2 min Ketllebellsvingar med 16 kg

Övningar i styrkedelen
Enbens knäböj (assisterad)
Axelpress med 2x16 kg kettlebell
Planka 60 s
Enbens höftlyft med fot på kettlebell
Liggande pullover
Sidplanka 60 s/sida
Bulgarian Split Squat
Toes to bar

Mellan några av varven blev det
1-2 min hopprep (enkelhopp)
1-2 min Hangsnatch med 16 kg kettlebell - Ner till armhävställning mellan varje snatch (körde varannan arm)

Var bortbjuden på fika och hann inte fixa något eget mellanmål så jag började med att "fuska" redan första dagen. Men ananaspajen var riktigt god :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar