lördag 20 april 2013

DVD Recension - TRX Essentials: Flexibility

Har sett DVDn TRX Essentials Flexibility. Och som ni förstår av titeln så visar man olika övningar för att öka på rörligheten med hjälp av TRX.
De flesta övningar kan du göra med de flesta olika slyngor. Dock är en del av övningar rotationsrörelser som fungerar bäst om man har en gemensam fästpunkt. Man kan ju i de flesta fall sätta fast båda linorna i samma punkt och får då samma funktion som TRX. Två av de 11 övningarna kräver dock att slyngorna sitter ihop och att de glider så att ena sidan åker upp om man drar i den andra. I de nyare TRX-modellerna så har man dock satt in ett stopp så att den glidande rörelsen inte kan bli så lång och då fungerar inte dessa två övningar helt. Man kan modifiera dessa övningar, men det blir inte precis så som de vill.

Första delen handlar om hur du sätter upp din TRX och hur du ändrar längden på den. De visar också sitt Dörr-ankare, men som jag visat i en Youtubevideo så behöver man inte köpa ett sådant utan kan göra det med den TRX som man har.

Du har en del där instruktören, Fraiser Queich går igenom alla 11 övningar (ca 25 min). Dessa övningar går igenom nästan hela kroppen. Han förklarar varför och hur du utför rörelsen. Du får också veta hur du kan ändra stretchen för att göra den lite mer utmanade eller lättare.

Sedan har du en del där instruktören leder dig igenom ett ca 51 min långt rörlighetsprogram. Du får här också små tips på vad du behöver tänka på. Man kör då varje stretch i två set. Kroppen känns riktigt härlig efter detta program

I sista delen av DVDn så visar man lite bloppers från inspelningen och så gör man reklam för andra TRX DVDs.

Förutom själva DVDn så får du också en liten bok med alla övningar. Kanon att ta med sig till gymmet där man ju oftast inte har tillgång till DVD.

Vad tycker jag då om denna DVD?
Förutom att två av övningarna inte fungerar på de flesta slyngor så gillar jag verkligen denna DVD. Skulle kanske velat hålla stretchen lite längre, men samtidigt så är det kanske inte så att man vill ha ett så mycket längre program än 50 min. Men när man kört programmet några gånger så kan man säkert göra det själv och då kan man hålla så länge man vill. Gillar också att man har en del där man går igenom övningarna noggrannare och verkligen går in på varför man gör på olika sätt. Fick en hel del tips på nya övningar och jag gillar framförallt den för ländryggen/latsen och de roterande övningarna. Sedan så behöver man kanske komplettera med några övningar beroende på vart man själv är stel. Jag skulle t.ex. behöva lite vadstretch (soleus)

Denna DVD finns i dagsläget på Motion.se för 350 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar