tisdag 9 april 2013

Köttfärslimpa med lever och bacon

För några veckor sedan så testade jag att tillaga lite inälvsmat. Köpte bland annat grislever.

Idag ska jag äta upp sista lådan med den. Nu när jag kör Fitnessfighten så loggar jag all mat jag äter och det blir lite krångligt när man använder lådor på sådant som man gjorde innan då man inte mätt allt (som t.ex. köttfärssås som jag åt igår). Men här vet jag i varje fall proportionerna.

Fick tips från bloggar att "gömma" levern i köttfärsrätter så därför gjorde jag en köttfärslimpa. Utgick från detta recept

Mitt recept:
Ca 1 kg köttfärs (nöt)
Ca 300 g lever
1 paket (125 g) bacon
2 ägg
2 vitlöksklyftor (pressad)
Basilika
Oregano
Salt
Peppar
Penslade med en blandning av olivolja, balsamvinäger och coconut aminos (istället för soja).

Blev riktigt nöjd med resultatet, men om man är riktigt känslig för leversmaken så kanske man inte skall göra denna rätt, för i bakgrunden så kunde man känna den.
Tog också och stekte en bit av levern (kryddade med salt och peppar) och serverade den med lite grönsaker, surkål och lite kvarg med lite sweet chilli sås i. Helt OK om man gillar smaken av lever. Konsistensen är kanske inte den roligaste och det är nog en orsak till att många inte är så förtjusta i lever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar