fredag 19 april 2013

Gray Cook DVD - Key Functional Exercises

Har precis köpt och laddat hem första delen av Gray Cooks (tillsammans med Lee Burton) nyaste DVD.Verkligen kanon att de nu säljer nedladdningsbara DVD/filmer. Blir ju bara massor av tull och fraktkostnader om man skall beställa den fysiska DVD´n från USA.
Den DVD som jag köpte idag heter Key Functional Exercises Disk 1 och kostar 20 dollar. Tar ett tag att ladda hem den..

Hade väldigt lite inbokat idag på jobbet så jag kollade på den som lite internutbildning för mig själv. Disk 1 är 57 min lång och i den så pratar Gray om Funktionella övningar och Korrektiva övningar. Dock så går han inte in på några specifika övningar på Disk 1. Jag antar att de kommer i disk 2 och 3. Dock väldigt intressant som vanligt när Gray talar. Sugen på att köpa del 2 direkt, men väntar nog lite.
Har några andra nedladdningsbara filmer som jag inte sett klart ännu (Charlie Weingroffs Rehab disk 1 och Dan Johns intervention disk 1) som jag kanske skall avsluta först.


Har flera andra DVD med Gray Cook och de rekommenderar jag verkligen. Dock tror jag inte att de finns nedladdningsbara
Framförallt är det en DVD-serie som jag gillar, även om From Ground up är bra också.
Det är Gray Cook´s (och Brett Jones i 3 av filmerna och Lee Burton i den sista)  "Secrets of...." serie.
Lärde mig mer av dessa 4 DVD än jag lärt mig på de flesta kurser jag gått. De går först igenom hur du kan testa rörlighet och stabilitet för olika delar av kroppen (bygger på FMS och SFMA) för att sedan förklara och visa olika korrektiva övningar.
De olika filmerna är
Secrets of the shoulder (2 DVD)
Secrets of ther knee and hip (2 DVD)
Secrets of Core Training "The backside" (1 DVD)
Secrets of Primitive Patterns (2 DVD)
Dessa säljs bl.a, i Sverige av KettlebellcenterInga kommentarer:

Skicka en kommentar