fredag 5 april 2013

Hur går det med Fitnessfighten?

Hur går det nu med Fitnessfighten?
Träningen går riktigt bra. Hade redan innan lite problem med den långa tricepssenan (smärta), så det fungerar inte så bra att köra rena tricepsövningar, men dips fungerar. I och med att man kör med lite lättare vikter (mot vad jag brukar köra med) eftersom man kör ca 15 repetioner och i ett rätt lågt tempo så fungerar det bra med min bröstryggsproblematik. Kör dock lite mindre kondition än rekommenderat, men hinner då istället med lite hållningsövningar och funktionella övningar, vilket är viktigare för mig.
Har också lite svårt att hålla tempot mellan övningarna. I och med att jag använder vikter i en del övningar så kan det ta lite tid att fixa till stationen man skall vara på (sedan måste man ju vara duktig och plocka bort vikterna också). Ibland så "tar" någon annan den stationen man har i sin cirkel och ibland så är man för trött för att köra vidare direkt. När man jobbar på gymmet man tränar på så är det inte ovanligt med frågor och man vill inte vara allt för otrevlig.

Kosten håller jag på att finjusterar lite. Känner mig hungrig på förmiddagen men eftermiddagen/kvällen är inga problem, så nu har jag ökat på energin i frukosten, och får då dra ner på middagen. Kände mig inte hungrig när jag skulle träna så det blir nog så jag fortsätter. Har känt tendenser till att må lite illa när jag tar ut mig på konditionsdelen. Kan nog vara så att jag nu äter mer kolhydrater än jag brukar, så idag testar jag att minska ner lite på dem. Det kan också vara att jag ligger på ett energiunderskott och tränar hårt. Redan gått ner några kilo och några cm i midjan. Får bara hoppas att jag får behålla/öka muskelmassan.

Dagens träning blev.
1 min crosstrainer
4 min maxrodd (1113 m)
2 min Crosstrainer

10/arm Hangsnatch med 15 kg skolskivstång
2/sida Getup 16 kg Kettlebell
3/sida Get-up 24 kg Kettlebell

2 varv (15 rep)
Benböj 70 kg
Dips
Sned pikering i slyngor.
Sneda pikeringar i slyngor var hur jobbigt som helst. Andra varvet så körde jag först 7 på ena sidan och sedan bytte jag. Fick dela upp varje sida lite till på de sista 8 st.

1 min Slamballkast
1 min thrusters med slamball
1 min Slamball burpees
1 min Snatch
1 min Slamballkast
1 min Wallwalk
Filmade serien, men tyvärr så blev väggen för wallclimbs upptagen. Några minuter efter serien blev den ledig så då blev det 1 min wallclimbs till för att få klart filmen (som kommer lite senare).
Lyckades skava bort lite hud på handen i snatcharna.Tog och tejpade handen så att det inte skulle bli värre i resten av övningarna.

2 varv (15 rep)
Bulgarian Splitsquat
Pull-up med supinerat grepp (gummiband)
Reverse Crunch

2 varv
Marklyft - 80 kg (11-10 rep)
Axelpress med 2x16 kg kettlebell (12-10 rep)
Hängande planka 45 s
Körde med dragremmar i marklyften då det är greppet som är jobbigast. I och med att jag fick lite dåligt med tid så körde jag lite färre reps (orkade inte så mycket fler heller).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar