måndag 22 april 2013

Workshop i tyngdlyftning och egen WOD

Ilördags blev det ingen träning, men jag jobbade i trädgården hela dagen så det blev en hel del rörelse. Avslutade med att åka hem till vänner där vi grillade kyckling.

I söndags var jag på tyngdlyftningsworkshop på Crossfit Örebro. Det var Anders Berglund som håller i den. Före lunch så gick han igenom lite historia kring tynglyftning. Sedan gick vi in på övningen ryck (snatch). Han gick steg för steg igenom den modell han använder för att lära ut lyftet. I början körde vi med trästavar, men sedan fick man ancända skivstången (utan vikter). Vi började också träna på stöt.
Passade på att köra en egenpåhittad WOD på lunchpausen.

Övningarna på workshopen är ju inte så ansträngande då vi inte har någon extra vikt på srången och vi gör inte så många reps i rad. Passade på att lägga in wallballs eftersom jag inte är så bra på dem, de är kanonjobbiga och jag kan inte göra dem på jobbet (inte tillräckligt höga väggar).

Så många varv som möjligt på 10 min av:
10 wallballs (10 kg slamball)
10 pull-up
10 boxhopp (60 cm)
Det blev 6 varv och upp till 9 pull-up

Efter lunch fick vi en uppvärmningsserie för ryck och sedan körde vi ryck med vikter. Jag körde som mest med 40 kg och det passade mig bra. Några andra var uppe på 100 kg. Sista timman så gick vi tillbaka till stöt. Först en uppvärmningsserie för stöt och sedan började vi köra med vikter där jag stannade på 40 kg. Skulle styrkemässigt klara lite till, men problemet med armbågen kändes så jag tog det lite lugnt.


En givande dag även om jag kanske inte köpte allt. Bland annat så frågade jag om min slutposition (knädjupet) och att jag trodde att jag var för stel, men han menade att alla får ändra efter sina förutsättningar. I och för sig en bra tanke, men jag tänker att om man måste vika in knäna (vilket jag gjorde) för att komma riktigt långt ned så ökar skaderisken. Ville också veta hur jag skulle tänka på axlarna i overheadpositionen i rycket. Han menade att man kör som man vill/känner för, men jag skulle gärna fått veta vad som fungerar bäst för de flesta. Hur som helst så hade jag roligt även om jag gärna kunnat köra lite tyngre på stöten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar